Доступність посилання

ТОП новини

Азаров свою роботу охарактеризував по-сталінськи


Микола Азаров під час прес-конфереції з приводу 100 днів роботи уряду, 22 червня 2010 року
Микола Азаров під час прес-конфереції з приводу 100 днів роботи уряду, 22 червня 2010 року

Київ – Через незаконні дії попереднього уряду держава має 15 судових позовів, повідомив Прем’єр-міністр Микола Азаров сьогодні на прес-конференції. За його словами, якщо Україна програє всі ці справи, то, щоб розрахуватися, не вистачить двох державних бюджетів. Прем’єр та віце-прем’єри зустрілися з журналістами, щоб розповісти про сто днів роботи уряду. Проте розповідали вони не лише про власні здобутки, але й про важкий спадок, отриманий від попередників.

Своє спілкування з пресою Микола Азаров розпочав зі згадки про Велику вітчизняну війну, яка почалася у цей день 1941 року. Також прем’єр нагадав про організацію владою святкування 9 травня Дня Перемоги.

«Вважаю, що вперше за останні роки ми повернули людям правдиву сутність цієї події світового масштабу, – наголосив глава Кабміну. – Як годиться, привітали її творців – ветеранів. Нагадали, хто переміг і яке зло переміг».

Можливо, саме спогади про війну надихнули українського прем’єра процитувати тогочасного радянського лідера Йосипа Сталіна.

Прем’єр задоволений ростом товарообігу

Відповідаючи на запитання про зміни в країні, які сталися за останні сто днів, Микола Азаров, зокрема, сказав, що в травні вперше за час кризи збільшився на півтора відсотка товарообіг.

«А це означає, друзі мої, що жити стало веселіше, жити стало краще. Отже, наші люди стали більше купувати», – зауважив Микола Азаров.

Зауважимо, що фразу «жити стало краще, жити стало веселіше» у 1935 році сказав Сталін на з’їзді стахановців. Щоправда, чи умисно процитував цю слова глава українського уряду, залишилося невідомим.

Азаров з’ясовує, хто нажився на дорогих кредитах

Багато уваги прем’єр приділив критиці дій Кабінету Міністрів Юлії Тимошенко. «Треба ж не забувати, з якого важкого старту ми починаємо, яка руїна нам дісталася, – зауважив Микола Азаров. – Проти України – на хвилинку – ведеться 15 судових процесів за незаконними рішеннями попереднього уряду. І якщо Україна всі ці процеси програє і буде виконувати рішення судів, то двох бюджетів не вистачить».

Хоча аудит діяльності попереднього уряду ще не завершений, Микола Азаров висловив упевненість у тому, що попередній Кабмін не просто припустився помилок, а зловживав владою і повинен за це нести відповідальність.

«Чому вони брали під 30% річних кредити? – обурювався Микола Азаров. – Чому ми прийшли і через день стали брати під 15%? Хтось має відповісти – чому це робилося? До чиєї кишені йшла різниця?»

Приватизація під знаком запитання

Перший віце-прем’єр Андрій Клюєв
Розповідаючи про плани уряду, перший віце-прем’єр Андрій Клюєв повідомив про намір збільшити видобуток газу в Україні з 20 до 30–32 мільярдів кубометрів.

Утім, на запитання про плани приватизації Андрій Клюєв не дав чіткої відповіді. Зокрема, кажучи про перспективи приватизації «Укртелекому», він визнав, що тут більше питань, ніж відповідей. А на запитання про перспективи оскарження результатів конкурсу з продажу «Луганськтепловозу» перший віце-прем’єр не відповів узагалі.

На завершення прес-конференції Микола Азаров повідомив, що перші сто днів на чолі уряду пролетіли для нього непомітно. Але він висловив сподівання, що ці сто днів помітила і оцінила країна.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG