Доступність посилання

ТОП новини

Процес створення громадського телебачення в Україні наближається до фінішу – Герман


Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман
Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман

Київ – Президент Віктор Янукович наполягає, щоб Верховна Рада розглянула законопроект «Про створення громадського телебачення в Україні» вже на початку осені, а до кінця вересня пройти перше читання. Про це заявила заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман.

Процес створення в Україні громадського телебачення і громадського радіо вийшов на «пряму дорогу, яка вже цієї осені повинна нас привести до фінішу», зауважила Ганна Герман у середу на прес-конференції в Києві.

Законопроект, за її словами, практично готовий. Концепцію Громадська гуманітарна рада ухвалила. Тепер – слово за громадськістю. Президент Віктор Янукович дав доручення з серпня почати обговорення законопроекту з експертами, щоб це був закон, який би справді гарантував збалансованість, об’єктивність та високі журналістські стандарти українського громадського телебачення.

«Саме для того, щоб створення громадського телебачення в Україні не було просто зміною вивіски на телебаченні, Президент доручив нам, щоб концепцію було винесено на всенародне обговорення. І щоб Ви всі мали можливість додати до неї своє бачення громадського телебачення. І щоб той законопроект, який ми внесемо у Верховну Раду, відображав інтереси всієї громадськості. Нам справді потрібне об’єктивне, незаангажоване, збалансоване і високопрофесійне телебачення», – сказала Ганна Герман.

Для консультацій запросили медіаексперта «Репортерів без кордонів»

Для консультацій у розробці законопроекту Адміністрація Президента запросила медіаексперта «Репортерів без кордонів» Жана Мартана. На спільній із Герман прес-конференції він повідомив, що вже провів консультації з Адміністрацією Президента, і наголосив, що намір вищої державної влади «рухатися по дорозі прогресу» є.

Як зауважив Жан Мартан, він приїхав до України, щоб створити тут «сприятливий клімат» для розвитку свободи слова і свободи преси. «У Франції, наприклад, створене громадське телебачення. Але минуло багато часу для того, щоб це телебачення не стало тільки висловлюванням точки зору держави, а для того, щоб воно служило нації», – сказав Мартан.

Над створенням громадського телебачення Україна «б’ється» з 1997 року, зазначила заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман. Вона висловила сподівання, що Президенту Януковичу вдасться це зробити за кілька місяців.
  • Зображення 16x9

    Наталка Коваленко

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2005 року. Магістр Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Народилася на Полтавщині 1984 року. Кореспондентка та редакторка сайту Радіо Свобода

     

XS
SM
MD
LG