Доступність посилання

ТОП новини

43 особи загинули у ДТП на Дніпропетровщині


На місці трагедії
На місці трагедії
Внаслідок зіткнення автобуса з локомотивом у Дніпропетровській області, за останніми даними, загинули 42 людини, зокрема двоє дітей, повідомило Міністерство з питань надзвичайних ситуацій. Згодом у лікарні від поранень померла ще одна особа.

Автокатастрофа сталася сьогодні близько дев’ятої години ранку. В автобусі, крім водія, перебували 49 людей.

Завтра в Україні буде день жалоби за загиблими.

За попередньою інформацією, автобус, який зіткнувся з локомотивом виконував рейс Марганець-Нікополь.

Президент України Віктор Янукович, який сьогодні перебуває в Дніпропетровську, доручив правоохоронним органам провести детальне розслідування і встановити винних у зіткненні автобуса з локомотивом.

Для ліквідації наслідків аварії, розслідування причин і допомоги постраждалим та їхнім сім’ям створили штаб, який очолив перший віце-прем’єр міністр Андрій Клюєв.

Попередня причина ДТП на Дніпропетровщині: водій автобуса порушив правила

Попередньою причиною зіткнення локомотива й автобуса на Дніпропетровщині, стало порушення водієм автобуса правил дорожнього руху. Як повідомила прес-служба «Укрзалізниці», остаточні причини ДТП встановить відповідна комісія після закінчення розслідування.

Згідно з повідомленням, переїзд має справну звукову й світлову сигналізацію, видимість на переїзді в обидві сторони становить понад 700 метрів. Як заявили у відомстві, водій автобуса проігнорував сигнал світлофорної сигналізації переїзду і виїхав на переїзд у безпосередній близькості від поїзда, що наближався, внаслідок чого і сталося зіткнення з локомотивом.

Родинам загиблих на Дніпропетровщині уряд обіцяє по 100 тисяч гривень

Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні має намір ухвалити рішення про виділення з резервного фонду державного бюджету по 100 тисяч гривень родинам кожного загиблого і потерпілого в автокатастрофі у Дніпропетровській області. Про це заявив прем’єр Микола Азаров на засіданні уряду. Він також доручив керівникам профільних міністерств посилити заходи із гарантування безпеки на залізничних переїздах.

«Доручаю міністру МВС, міністру транспорту розробити програму з попередження (аварійних ситуацій). Вона має включати облаштування переїздів, зокрема автоматичними шлагбаумами, де необхідно, встановити охорону», – сказав Азаров.

Також прем’єр заявив про необхідність посилити вимоги до фізичного і психологічного стану водіїв, які виконують пасажирські перевезення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG