Доступність посилання

ТОП новини

Учасники акції просять підтримки у киян


Під час акції протесту представників малого і середнього бізнесу на майдані Незалежності, Київ, 22 листопада 2010 року.
Під час акції протесту представників малого і середнього бізнесу на майдані Незалежності, Київ, 22 листопада 2010 року.

Київ – Підприємці на майдані Незалежності у Києві продовжують проводити акцію проти підписання Президентом України Віктором Януковичем Податкового кодексу. У вівторок зранку під сильним дощем тут перебували кілька сотень осіб. Триває мітинг. А ще люди облаштовують свій побут, встановлюючи намети.

Підприємці заявляють, що вони не мають намірів припиняти акцію. Про це журналістам заявив один з організаторів акції, зауваживши при цьому, що зокрема сьогодні вона триватиме до 22:00, оскільки, відповідно до чинного законодавства, масові заходи з використанням гучномовців та електронних підсилювачів звуку можна використовувати лише до вказаного часу.

Наразі біля пам’ятника на майдані Незалежності перебуває близько 500 пікетувальників, переважна більшість з них вдягнена у поліетиленові плащі, інші прикриваються від дощу парасольками.

Народні депутати від опозиції, щоб уникнути силової ліквідації наметового містечка, яке розбили на майдані Незалежності в Києві підприємці, встановили на наметах написи: «Приймальня народного депутата».

Як відомо, відповідно до чинного законодавства ніхто не може пошкодити чи знищити майно, котре належить народному депутату.

Киян закликають щовечора приходити на майдан Незалежності

Національна координаційна рада по припиненню повноважень Верховної Ради та Президента України закликає громадян кожного дня о 18.00 приходити на майдан Незалежності для посилення тиску на владу з вимогою накласти президентське вето на ухвалений парламентом Податковий кодекс. Про це заявив представник Координаційної ради по припиненню повноважень парламенту та Президента Олександр Данилюк.

За його словами, вчора увечері делеговані представники підприємців ухвалили рішення про безстроковість акції протесту.

«Ми не маємо наміру відступати, поки не будуть виконані вимоги нашого ультиматуму до влади. І в цей час ми просимо підтримки киян, звертаємося до всіх небайдужих людей кожного дня о 18.00 приходити на Майдан для того, щоб влада чітко відчувала: обурення її діями сягнуло межі терпіння народу», – заявив Данилюк.

Він повідомив також, що по всій країні сьогодні формуються ініціативні групи для розвитку руху опору діям влади, спрямованим проти власних громадян.

«Наші вимоги залишаються незмінними: вето Президента на грабіжницький Податковий кодекс, притягнення до відповідальності його авторів Миколи Азарова, Михайла Бродського, Сергія Тігіпка, негайний розпуск Верховної Ради», – наголосив .

Клюєв обіцяє поправки до кодексу через окремий законопроект

Зауваження і пропозиції підприємців стосовно Податкового кодексу будуть проаналізовані і найближчим часом враховані у законопроекті про внесення змін до Податкового кодексу.

Про це заявив журналістам перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв після IV пленуму ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості. Він зазначив, що домовленість про аналіз пропозицій підприємців була досягнута в перебігу його зустрічі з ними у понеділок, 22 листопада.

Він також повідомив, що планує зустрітися з представниками підприємців, які проводять акції протесту, сьогодні і завтра увечері.

«Я думаю, що до кінця завтрашнього дня ми вже сформулюємо всі розумні пропозиції, які будуть підтримані», - сказав Клюєв.

На запитання, чи Податковий кодекс буде підписаний Президентом найближчим часом у його нинішньому вигляді, а коректування документа проводитиметься окремими законопроектами пізніше, Клюєв відповів ствердно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG