Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012: у Європарламенті презентували українські досягнення


Брюссель – У вівторок у брюссельській будівлі Європейського парламенту панувала спортивна атмосфера. Представники України прибули до євроустанови для того, щоб продемонструвати, наскільки готова їхня держава до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012. Адже до старту спортивної події, що має привернути до України та Польщі увагу всього континенту, залишилося всього 500 днів.

Не зважаючи на краватки та костюми, у коридорах Європарламенту сьогодні зважилися демонструвати неабиякий хист жонглювання футбольним м’ячем і голова представництва України при ЄС Костянтин Єлісеєв, і голова держслужби з питань молоді та спорту Равіль Сафіуллін, що прибув до Брюсселя поділитися досягненнями та планами.

«До проведення чемпіонату залишилося 500 днів і це якраз та межа, коли Україна чітко визначила свою стратегію і ми бачимо, які роботи та обсяги нам ще треба здійснити. І ми до цього готові», – оголосив на презентації пан Сафіуллін.

Минулий рік, каже він, був для України визначальним, бо врешті-решт, підготовчі роботи, що здійснювалися зі значним запізненням, були надолужені. На летовищах міст, які прийматимуть Євро-2012, були введені у дію нові термінали та проведене паритетне жеребкування. А нинішній рік буде завершальним.

«У нас будуть введені в експлуатацію 2 стадіони, 4 аеропорти, десятки готелів. Буде реалізована ціла низка дорожніх проектів, а також будуть реконструйовані залізничні вокзали у містах, що приймають єврочемпіонат», – переконаний Равіль Сафіуллін, наголошуючи на тому, що його співвітчизники підтвердили право на проведення чемпіонату, визначене у 2007 році.

Тим часом, євродепутат і давній друг України Марек Сівець, що виступив, так би мовити, політичним спонсором нинішньої презентації, заявляє, що Євро-2012 – це більше, ніж просто спортивна подія.

«Тут швидше йдеться про політику, популяризацію та місце України у Європі, ніж про спорт. Тому мені приємно, що ми можемо побачити приготування та рівень готовності, аби за наступні 500 днів дійти до успішного завершення цих приготувань», – каже Марек Сівець. Він також є одним із прихильників ідеї впровадження безвізового режиму між ЄС та Україною, аби полегшити футбольним вболівальникам, гостям чемпіонату й туристам перетин кордонів.

«Коли казали, що Україна не готова до чемпіонату, я завжди стверджував, що вона таки буде готова, – підсумовує у інтерв’ю Радіо Свобода інший польский депутат Європарламенту Павел Коваль. – Так само, коли сьогодні хтось каже подібне про Польщу, то я відповідаю, що і вона буде готова».

На його думку, нинішня презентація підтверджує, що «Польща та Україна доросли до того, аби провести добрий чемпіонат. Ми можемо сьогодні відкрито сказати: запрошуємо, все буде готове», – резюмує євродепутат.

Загалом, готовність українських міст та інфраструктури до Євро-2012 нині оцінюють у межах 60 відсотків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG