Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ завершила розслідування «злочинів» Луценка


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Київ – Досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та трьох співробітників цього міністерства завершено. Обвинувачені можуть розпочали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Про це повідомив відділ зв’язків із ЗМІ Генпрокуратури. Водночас стало відомо про те, що на допит викликали брата екс-міністра МВС Сергія Луценка.

Юрію Луценку пред’явлено остаточне обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 статті 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 статті 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян вчинене працівником правоохоронного органу).

«Встановлені досудовим слідством збитки державі становлять понад 970 тисяч гривень. З метою їх відшкодування на майно обвинувачених накладено арешт», – йдеться у повідомленні.

Обвинуваченим оголошено про закінчення досудового слідства та надано для ознайомлення матеріали кримінальної справи. Очікується, що Юрій Луценко вивчатиме матеріали обвинувачення упродовж двох місяців.

ГПУ претендує на внесення до Книги рекордів Гіннеса – «Народна самооборона»

Партія «Народна самооборона» вже заявила, що Генеральна прокуратура України повинна претендувати на внесення до Книги рекордів Гіннеса «як правоохоронний орган, слідчі якого з неймовірною швидкістю розслідують кримінальні справи проти представників опозиції».

Прес-служба «Народної самооборони» нагадала, що 25 січня цього року Генеральна прокуратура порушила проти Юрія Луценка кримінальну справу за ніби незаконні витрати коштів на святкування Дня міліції. Того ж дня екс-міністру було пред'явлено звинувачення. А вже наступного дня, 26 січня, всі три справи проти Юрія Луценка (справа «водія», «отруєння Ющенка» і «День міліції») були об'єднані в одну, а досудове слідство по них було закінчене.

Згідно із повідомленням прес-служби партії, начальник Головного слідчого управління із розслідування особливо важливих справ ГПУ Олександр Каліфіцький так пояснив факт блискавичного розслідування справи: «Усе було готово».

Справу Іващенка передали до суду

Сьогодні ж стало відомо про те, що заступник Генпрокурора України Анатолій Пришко затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього виконувача обов’язків Міністра оборони України Валерія Іващенка та керуючого санацією ДП Міністерства оборони України «Феодосійський судомеханічний завод» Сергія Міхеєва.

У результаті їх неправомірних дій, згідно із повідомленням ГПУ, було незаконно відчужено майно державного підприємства, чим державі спричинено збитки на суму 70,9 мільйонів гривень.

Кримінальну справу, яка складається з 38 томів, направлено до суду для розгляду по суті.

20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу стосовно Іващенка за ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Йому було обрано запобіжний захід – взяття під варту.

Апеляційний суд Києва 18 січня до 15 лютого продовжив термін тримання під вартою колишнього виконуючого обов’язки міністра оборони.
XS
SM
MD
LG