Доступність посилання

ТОП новини

Запобіжний захід, вжитий щодо Тимошенко, дратує Януковича


Київ – Президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс висловив обурення діями «режиму Януковича». Про це він заявив сьогодні під час телефонної розмови з головою партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко, повідомила прес-служба партії. Невдоволення діями Генпрокуратури щодо Тимошенко висловив сьогодні у Харкові і Президент України. Віктор Янукович заявив, що він не заперечує проти того, щоб Тимошенко відвідала Брюссель.

Президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс зазначив у розмові з лідером «Батьківщини»: «Я телефоную, щоб ще раз висловити підтримку Вам особисто і Вашій політичній силі – партії «Батьківщина» – за чітку позицію щодо відстоювання європейських цінностей і принципів демократії. Я обурений діями правлячого режиму, які не мають нічого спільного з демократією».

Юлія Тимошенко у свою чергу подякувала Вілфріду Мартенсу за підтримку та солідарність і наголосила, що «європейський вибір залишається головним пріоритетом для її політичної сили», повідомляє сайт партії «Батьківщина».

Також під час розмови Вілфрід Мартенс офіційно запросив Юлію Тимошенко взяти участь у наступному саміті ЄНП, який відбудеться 23-24 березня у Брюсселі.

«Ми будемо дуже раді бачити Вас серед учасників саміту, під час якого у Вас також буде можливість провести зустрічі з лідерами провідних держав-членів ЄС», – підкреслив він.

Телефонна розмова відбулася за ініціативи президента ЄНП Вілфріда Мартенса, повідомив сайт «Батьківщини».

«Обмеження, якщо людина бажає їхати, неможливе» – Янукович

Як з’ясувалося сьогодні, Президент України Віктор Янукович теж не заперечує проти виїзду лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко за кордон. Про це він сказав на брифінгу в Харкові.

«Мав розмову з керівниками європейських структур, які висловили бажання бачити Тимошенко у Брюсселі. Я думаю, що така процедура має бути, бо обмеження, якщо людина бажає їхати, неможливе, але Кримінально-процесуальний кодекс має бути додержаний», – сказав Янукович.

Президент підкреслив, що питання вини має доводитися виключно в суді. «До того, поки на ці питання нема відповіді, людина повинна бути вільна», – сказав Віктор Янукович.

Він висловив незадоволення діями правоохоронних органів, які обмежили свободу пересування Тимошенко.

«Запобіжний захід, який прийнятий по відношенню до Юлії Тимошенко, дратує і мене», – сказав Президент.

Янукович наголосив, що у цьому питанні не потрібна «зайва метушня з боку правоохоронних органів». «Боротьба з корупцією не повинна мати ніякого відношення до політики, щоб не було думки, що є вибірковий підхід», – сказав Янукович.

Європейська народна партія (ЄНП) є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 73 партії-члени й спостерігачі з 39 країн, 13 членів Європейськоїкомісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

Зокрема, до лав ЄНП входять президент Європейської ради Герман ван Ромпей, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, президент Європейського парламенту Єжи Бузек, канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Ніколя Саркозі та інші.

Партія «Батьківщина», як і партії «Наша Україна» і «Народний рух України», мають у ЄНП статус спостерігачів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG