Доступність посилання

ТОП новини

Напередодні протесту уряд заявляє про співпрацю з підприємцями


Під час «підприємницького Майдану» в Києві, листопад 2010 року
Під час «підприємницького Майдану» в Києві, листопад 2010 року

Київ – Кабінет Міністрів планує внести зміни до Податкового кодексу. У четвер Прем’єр-міністр Микола Азаров проведе розширене засідання Ради підприємців. У Партії регіонів кажуть, що уряд шукає спільну мову з підприємцями для удосконалення Податкового кодексу. Натомість підприємці, не довіряючи ініціативам влади, мають намір протестувати, щоб домогтися полегшення податкового навантаження.

Розроблений урядом проект зміни до Податкового кодексу передбачає зменшення фіскального навантаження на малий та середній бізнес, а також пожвавлення підприємницької активності, запевнив Радіо Свобода член парламентського комітету з питань економічної політики, депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков.

«Є напрацювання, які призведуть до того, щоб будуть внесені зміни до Податкового кодексу, в тому числі, що стосується спрощеної системи. Це буде на наступному тижні пленарному. Ці зміни будуть наслідком побажань підприємців та вивчення ситуації: чи зменшується підприємницька активність, чи ні», – запевнив він.

Підприємці вже не вірять Азарову – Данилюк

Підприємці не вірять у реальність подібних обіцянок, вважає колишній координатор Майдану підприємців, а нині провідник руху «Спільна справа» Олександр Данилюк.

Жодні намагання влади удавати співпрацю з малим бізнесом не зменшать протестного настрою і не завадять провести масштабну акцію протесту 14 травня, вважає він.

«Азаров, ймовірно, думає, що їм треба зробити картинку просто в ЗМІ, в тому числі і для тих, хто сьогодні сумнівається, чи брати участь у протестах, чи ні, щоб дати сигнал, що влада готова йти на лібералізацію регуляторної політики», – заявив Данилюк.

Влада ставиться до громадян як Муссоліні – Терьохін

Провладна більшість у Верховній Рад відхилятиме усі законопроекти, що передбачатимуть поліпшення умов ведення малого бізнесу, сказав в інтерв’ю Радіо Свобода перший заступник голови парламентського з питань податкової політики, депутат від «БЮТ-Батьківщини» Сергій Терьохін.

«Теорія цієї влади нічим не відрізняється від Муссоліні. Якщо ти бідний, Муссоліні пропонував публічну роботу: дороги, мости і так далі, але давав таку роботу, щоб ти не став багатим, залишався бідним. Тому що політично бідними легше керувати», – каже він.

За інформацією Державної податкової служби, з початку року, коли почали діяти нові податкові правила, свою діяльність припинили 57 тисяч підприємців, тоді як відкрили бізнес лише 44 тисячі осіб.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

XS
SM
MD
LG