Доступність посилання

ТОП новини

Королевська: «Ми повірили владі і програли»


Київ – У Києві біля Верховної Ради проходить багатотисячна всеукраїнська акція протесту підприємців «Вперед». Її учасники протестують проти соціально-економічної політики уряду Миколи Азарова, вимагаючи від Кабміну припинити «антинародні реформи», а від Верховної Ради – ухвалити закони, які будуть спрямовані на реальне покращення соціального рівня життя. Натомість представник парламентської більшості каже, що вимоги підприємців вже взяті до уваги і опрацьовуються в уряді.

Акція, як зазначають правоохоронці та самі її учасники – представники малого та середнього бізнесу з усіх регіонів України, – проходить без будь-яких порушень громадського порядку.

За оцінками кореспондента Радіо Свобода, біля будівлі парламенту перебувають близько 5 тисяч учасників маршу протесту. Міліція натомість повідомляла про тисячу осіб.

Самі організатори станом на 12:00 повідомили, що у заході беруть участь понад 5 тисяч осіб, але люди з регіонів продовжують прибувати. Зокрема, до мітингувальників приєдналася ще одна велика група активістів з Харкова.
Підприємці вийшли на весняний марш протесту
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


«Наша місія – зупинити руйнування України»

Колегію акції очолює народний депутат від «БЮТ-Батьківщини» Наталія Королевська, яка у сьогоднішньому виступі біля Верховної Ради заявила: «Наша місія, наше завдання – зупинити руйнування економіки, зупинити руйнування України».

За її словами, «провівши Податковий майдан, ми повірили владі, і ми програли».

«Влада нас обдурила, прийнявши репресивний Податковий кодекс. Під час «АвтоМайдану» ми пред’явили владі «Народну реформу» – законопроекти, які писали самі люди. Але, на жаль, їх навіть не захотіли розглядати у парламенті. Влада нас не чує і не хоче звертати на нас увагу. Тому сьогодні ми зібралися під стінами Верховної Ради, щоб ще раз оголосити свої вимоги», – заявила вона.

Загальним голосуванням учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій, зокрема, містяться такі вимоги, як ухвалення «Народних реформ» (пакет законопроектів, направлений на збереження спрощеної системи оподаткування, введення мораторію на контрольні перевірки малих підприємців), встановлення посильних для підприємців ставок єдиного соціального внеску і скасування цього внеску для пенсіонерів і інвалідів.

Учасники акції також зажадали від влади забезпечення принципів економічної свободи в Україні, ухвалення Декларації економічної свободи, перегляду прожиткового мінімуму, збільшення зарплат і пенсій, забезпечення реальної соціальної захищеності громадян України, введення мораторію на зростання комунальних тарифів.

Оплесками учасники акції зустріли вимогу ліквідувати податкову міліцію і негайно припинити переслідування активістів «Податкового Майдану».

Наступне, третє засідання Народної колегії Всеукраїнської громадянської акції «Вперед» призначено на 14 червня. На ньому планується проконтролювати реалізацію вимог, висунутих до Верховної Ради, і виробити подальший план дій.

Уряд Азарова вже усе виправляє?

Тим часом лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що уряд вже врахував більшість вимог підприємців, які нині проводять акцію протесту під стінами Верховної Ради. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу.

За словами Єфремова, нинішня акція протесту жодним чином не перетинається з акцією «День гніву».

«За проблемами, які порушують підприємці на сьогоднішньому мітингу, вже була проведена певна робота, в тому числі і уряду на чолі з Прем’єр-міністром. Наскільки я поінформований, то більша частина питань знайшла підтримку в уряді», – сказав він.

Єфремов наголосив, що влада виконує свої обіцянки, і вже найближчим часом в сесійній залі будуть розглядатися зміни до Податкового кодексу.

Ініціаторами всеукраїнської акції «Вперед» є активісти громадянських рухів, організатори «Податкового Майдану» і «АвтоМайдану». Акцію підтримали понад 200 громадських організацій і профспілок малого й середнього бізнесу.
XS
SM
MD
LG