Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів прагне «правильної телекартинки» (огляд преси)


Київ – Тотальний контроль над електронними ЗМІ стає основою інформаційної політики Банкової з прицілом на парламентські вибори, стверджує газета «Ділова столиця». Видання переконує, що заміна керівництва Держкомітету телебачення та радіомовлення дозволило регіоналам остаточно монополізувати контроль над українським телепростором. А це значить, що найближчим часом опозиція може позбутися медіапідтримки українських ЗМІ. У світлі майбутніх парламентських виборів така перспектива загрожує опонентам влади крахом і без того примарних надій на реванш. Про це «Ділова столиця» наголошує в матеріалі «Правильна картинка».

Із приходом до влади Партії регіонів та створенням коаліції
з комуністами лівий рух України вступив у чергову фазу тривалої агонії. Вийти з неї, як наголошує газета «День», можна лише шляхом створення альтернативних лівих рухів, запит на які доволі відчутний, надто ж на південному сході. На традиційному електораті лівих уже щосили паразитують русофільські партії, які мають непоганий шанс забрати собі частину колишніх прибічників комуністів та інших соціалістів. Але тим більше шансів мають потенційні «нові ліві» із суто лівацькою, троцькістською і навіть анархічною риторикою. Докладніше про це «День» пише у статті «Девальвація».

Із 1 липня нинішнього й до 1 січня наступного року в Україні запроваджується вивізне мито на пшеницю, ячмінь та кукурудзу. Такі обмеження на шляху експорту збіжжя з’явилися замість нещодавно скасованих квот. Останніми наближені до аграрного міністерства чиновники практично перекрили кисень величезним торговим структурам, котрі зазвичай торгували зерном за межами держави. Вибивши у такий спосіб ключових гравців, на думку експертів газети «Голос України», державні чиновники, натомість, дали змогу нажитися «своїм» структурам, що плідно відправляли хлібні культури за межі країни. Докладніше читайте в матеріалі «Торговці зерном знову йдуть на війну».

40 років тому на Дніпропетровщині знайшли скіфську пектораль, що стала неофіційним символом України. Деякі дослідники припускають, що це – календар. Щоправда, щоб вирахувати природні цикли за нею, потрібні неабиякі здібності провидця, адже видимих календарних ознак пектораль не має. Натомість певна циклічність на ній представлена. Словом, пектораль представляє уявлення скіфів про світобудову. Кожна деталь тут – символ. Про інші версії застосування і призначення скіфської пекторалі розповідає газета «Україна молода» у статті «Усесвіт на грудях».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG