Доступність посилання

ТОП новини

Ксерокопіями паспортів можуть скористатися шахраї (огляд преси)


Київ – Рівно через рік в Україні відбудуться парламентські вибори. Влада ще не встигла підготувати закон, який би давав їй преференції. Як пише газета «Україна молода», Віктор Янукович і його соратники будь-що хотіли, щоб Україна отримала новий закон про вибори народних депутатів за рік до дати голосування. На думку «біло-синьої» команди, це дозволило б уникнути підозр, буцімто новий закон розроблявся під конкретну партію й ухвалювався «на ходу». Утім, на думку газетярів «України молодої», воно й краще, що Партія регіонів відмовилася від поспіху. Законопроект отримав шанси (бодай теоретичні) пройти широке обговорення в парламенті. Стаття називається «Невесела казка про 12 місяців».

Чого досягнув Нацбанк, запровадивши ксерокопіювання паспортів при обміні валют? Невже загроза фінансам настільки велика, що задля спроб її уникнути треба було йти на відверті порушення законодавства? – запитує газета «День». Серед зацікавлених осіб, на думку журналістів, насамперед, потенційні шахраї. А ще зростає ймовірність фальсифікацій під час найближчих парламентських виборів. Про те, кому ще на руку ксерокопіювання паспортів видання розповідає в статті «Перегнули палицю».

Обов’язкове ксерокопіювання паспортів містить не лише незручності, але й небезпеку для громадян та їхніх гаманців, погоджується газета «Факти». Адже накопичення в банках величезної кількості копій документів породжує спокусу для усілякого роду фінансових махінацій, які можуть обернутися трагедією для людей, що обміняли валюту. Про конкретні приклади, і про те, як можна вберегтися від шахраїв йдеться в сьогоднішньому числі «Фактів».

Якщо найближчим часом Україна не залучить мільярдні інвестиції в енергетичний сектор, в галузі настане криза, що призведе до дефіциту електроенергії. Як пишуть «Економічні відомості», на відміну від Польщі або Угорщини, де упродовж останніх 20 років усі уряди, незалежно від їх політичного забарвлення, впроваджували ринкові ліберальні реформи, в Україні все з точністю навпаки. Зокрема, як переконує видання, у сфері інфраструктурних та енергетичних держмонополій уряди різних відтінків продовжували зберігати оази соціалістичної пострадянської економіки. Заголовок публікації «Точка неповернення наближається».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG