Доступність посилання

ТОП новини

Рада повертається до роботи. Опозиція боротиметься за Тимошенко


Київ – Декриміналізувати статті, за якими засудили Юлію Тимошенко, знову вимагатиме опозиція. Про це заявили у БЮТ-Батьківщині. Нова, десята сесія Верховної Ради шостого скликання, відкриття якої заплановане на нинішній тиждень, має початися саме з розгляду цього питання, наполягають в опозиції. Утім, провладна більшість більше стурбована захистом від світової кризи та іншими економічними питаннями.

Віктор Янукович має виконати свою обіцянку щодо перегляду статей Кримінального кодексу, за якими засуджена екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, наполягають в опозиції. Має бути звільнений з ув’язнення і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Тому чергова сесія парламенту повинна розпочатися з приведення українського законодавства до європейських стандартів, заявив Радіо Свобода депутат від БЮТ Андрій Павловський.

Перше питання, яке буде ставити опозиція – це звільнення політичних в’язнів
Андрій Павловський
«Перше запитання, яке буде ставити опозиція, це вимога виконати резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи. Насамперед, у частині звільнення політичних в’язнів. Друге – будемо вимагати скасувати ганебне рішення уряду, яким він через закон про державний бюджет у прикінцевих положеннях зупинив дію одинадцяти законів про соціальний захист різних, найбільш незахищених, верств населення», – сказав депутат Павловський.

Водночас Андрій Павловський нагадав, що провладні фракції будуть проти порядку денного, пропонованого опозицією.

У владі очікують економічних негараздів?

Цього не заперечують і в Партії регіонів. Заступник голови фракції цієї політичної сили Анатолій Кінах вважає, що Верховна Рада у першу чергу має розглядати економічні законопроекти. За його словами, парламент повинен відкоригувати бюджет, ухвалити закони щодо економії енергоресурсів і спробувати запобігти впливу світової економічної кризи.

Треба зайнятися вдосконаленням політики локалізації виробництва та імпортозаміщення
Анатолій Кінах
«Необхідно розглянути цілу низку пропозицій щодо подальшого вдосконалення умов самозайнятості населення. Також, безумовно, серйозні загрози, які несуть Україні зростання від’ємного сальдо зовнішньої торгівлі, яке, за прогнозними розрахунками, буде мінімум до 14 мільярдів гривень. Тобто, Верховній Раді треба разом з урядом серйозно зайнятися вдосконаленням політики локалізації виробництва та імпортозаміщення», – зауважив колишній прем’єр.

Анатолій Кінах також нагадав, що фракція Партії регіонів планує попрацювати над другим етапом пенсійної реформи. Водночас, за словами Андрія Павловського, опозиція також запропонує низку законопроектів стосовно соціальної сфери.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG