Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі лікарі підтверджують, що Тимошенко серйозно хвора


Штефані Вінде
Штефані Вінде
Прага – Берлін – Німецькі лікарі, які брали участь в обстеженні Юлії Тимошенко в Качанівській колонії у Харкові, наголошують на дотриманні домовленості про конфіденційність інформації, однак не заперечують, що ситуація зі станом здоров’я колишнього Прем’єр-міністра України дуже серйозна. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода повідомила Штефані Вінде, речниця берлінської клініки Charité.

– Чи є конкретна інформація про висновки німецьких лікарів під керівництвом професора Карла Макса Айнгойпля і про те, чи справді стан Юлії Тимошенко є критичним?

– Я на ці запитання не можу відповісти, можу лише сказати, що пан професор Айнгойпль дотримується угоди про конфіденційність. Це було обумовлено. Але про інше я не можу говорити.

– Деякі українські новинні агенції повідомляють, що професор не може погодитися з тим, про що дізнається з українських медіа, що, мовляв, «деякі з цих пунктів, які вони декларують, німецькі лікарі будуть з упевненістю заперечувати». Це ті його слова, які агенції навели у понеділок.

– Пан Айнгойпль чітко говорить, що пані Тимошенко серйозно хвора. Це він підтвердив. Це він також підтвердив українським медіа. Але поза цим він не говорить нічого про конкретний діагноз, як і про інші обставини.

– І коли він міг би цю інформацію оприлюднити?

– Це ще неясно. Поки що немає остаточного звіту, підтвердженого міжнародною комісією лікарів. Ще також не відомо, коли такий остаточний звіт буде наданий, оскільки надійшли ще не всі результати обстеження. Нам ще бракує даних, на основі яких можна створити остаточну картину.

– Ці висновки обстеження від різних лікарів (оскільки там були не тільки німецькі, а й канадські лікарі, які обстежували Тимошенко) збігаються, чи є розбіжності в оцінці її стану здоров’я?

– Чи вони зійшлися в думках? Цього я не можу Вам сказати. Про це я не маю інформації і не знаю, чи пан професор Айнгойпль таку має. Мені шкода, що не можу сказати більше, але пан Айнгойпль чітко сказав, що він, як і раніше, незважаючи на повідомлення з України, дотримується всіх домовленостей про конфіденційність і що тут ідеться про здоров’я людини, а не про політичні розрахунки. Він також не має ніякого права, так би мовити, обговорювати стан здоров’я, коли закони лікарської етики стоять на першому, найвищому місці. Я можу лише підтвердити те, що пан Айнгойпль мені говорив, що пані Тимошенко серйозно хвора. Це те, що можна цитувати, посилаючись на мене, це я можу засвідчити.
  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG