Доступність посилання

ТОП новини

Печерський районний суд Києва оголошує вирок Луценку


Юрій Луценко в залі суду, 27 лютого 2012 року
Юрій Луценко в залі суду, 27 лютого 2012 року
Київ – Печерський районний суд Києва оголошує вирок у справі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. 16 лютого суд завершив розгляд справи і пішов до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

У Печерському суді зачитані всі епізоди обвинувачення Юрія Луценка та оголошена 30-хвилинна перерва. За словами адвоката Юрія Луценка Ігоря Фоміна, після перерви мають зачитувати резолютивну частину вироку, в якій, зокрема, йтиметься про винуватість або невинуватість та міру покарання екс-міністра.

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко висловив упевненість, що суд призначить йому вирок, який просила прокуратура – 4,5 роки позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це він заявив журналістам після оголошення суддею Сергієм Вовком 20-хвилинної технічної перерви у судовому засіданні.

«Я думаю, що вирок буде таким, як замовили – 4,5 роки з конфіскацією», – сказав Луценко.

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ігор Фомін прогнозує, що вирок його підзахисному буде остаточно оголошено приблизно через 2-3 години.

Про це він повідомив сьогодні журналістам. За його словами, наразі суд закінчив оголошення першого епізоду загального обвинувачення, тобто щодо незаконного працевлаштування в МВС водія Луценка Леоніда Приступлюка.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, перед будівлею суду триває мітинг на підтримку Луценка, в якому беруть участь кількадесят прихильників «Батьківщини» і «Народної самооборони».

Зала суду переповнена депутатами Верховної Ради, журналістами, учасниками процесу. Більшість журналістів не змогла потрапити до зали і перебуває в коридорах і перед приміщенням Печерського районного суду.

В залі суду перебувають народні депутати Юрій Гримчак, Лілія Григорович, Олесь Доній, Володимир Ар’єв. До суду після втручання народних депутатів пропустили також представників дипломатичного корпусу, акредитованих в Україні, зокрема, співробітників посольств Франції та Іспанії.

Під час перерви у судовому засіданні, підтримати екс-міністра внутрішніх справ прийшов лідер партії «УДАР» Віталій Кличко.


Керівництво Печерського районного суду Києва не дозволило 5 каналу та ТВі здійснювати, як планувалося, пряму трансляцію виголошення вироку Юрію Луценку.

Про це журналістам розповіли колеги з вказаних телеканалів, зауваживши, зокрема, що кабелі від пересувних телестанцій вже були протягнуті, але міліція, яка здійснює охорону приміщення суду, заборонила їх підключати, посилаючись на рішення голови суду Інни Отрош.

До Печерського суду вдалось зайти далеко не всім журналістам...
До Печерського суду вдалось зайти далеко не всім журналістам...
Брат екс-голови МВС Юрія Луценка Сергій Луценко, чекаючи на закінчення оголошення вироку біля Печерського суду, заявив, що сьогодні все складніше вірити в можливість справедливого суду. «Суди все більше перетворюються в засіб політичних розправ і репресій», – сказав він.

Суди перетворюються в механізм розправ – брат Луценка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:21 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Луценка обвинувачують у заволодінні майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Сторона державного обвинувачення у справі просить засудити Юрія Луценка до 4 років і 6 місяців позбавлення волі, а його колишнього водія Леоніда Приступлюка до 3 років позбавлення волі умовно.

Соратник Луценка, депутат Верховної Ради від НУНС Володимир Ар’єв стверджує, що за будь-якого рішення суду буде подано апеляцію.

«Ми дійдемо до Європейського суду, бо розуміємо, що жодної провини протягом судових слухань і судового слідства прокуратурі довести не вдалося», – наголосив Ар’єв.

Луценко і його колишній водій Леонід Приступлюк не визнають себе винними в інкримінованих їм злочинах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG