Доступність посилання

ТОП новини

Львів’яни у Берліні пригощатимуть борщем з вушками


Місто Львів відкрите для світу – таке гасло хочуть донести львів’яни європейцям під час Міжнародної туристичної виставки в Німеччині
Місто Львів відкрите для світу – таке гасло хочуть донести львів’яни європейцям під час Міжнародної туристичної виставки в Німеччині
Львів – Місто Львів відкрите для світу – таке гасло хочуть донести львів’яни європейцям під час Міжнародної туристичної виставки у Берліні, яка розпочнеться 7 березня. Втім підготовка до такої імпрези вже активно триває не лише у Берліні, але й у Львові. Що цікавого Львів представить у Європі? Чим заманюватиме туристів не лише на Євро, але й опісля чемпіонату?

Львів буде представлений на загальноукраїнському стенді серед міст, які прийматимуть єврочемпіонат: Харків, Донецьк, Київ, а також Одеса, Хотин, Чернівці, Кам’янець-Подільський.

Іноземних відвідувачів виставки знайомитимуть із готелями, туристичними операторами і ресторанами в українських містах. А львів’яни ще й запросять на вечір галицької кухні. Торік традиційні галицькі страви мали неабиякий успіх. Цьогоріч львів’яни приготували ще більш різноманітне меню, розповіла шеф-кухар ресторану «Кумпель» Оксана Задорожна.

«Ми дивуватимемо нашими традиційними місцевими стравами: борщем на заквашеному буряку, варениками з грибами, голубцями з картоплею і грибною підливою, – каже вона. – Ті продукти, яких не зможемо придбати в Німеччині, повеземо з собою зі Львова. Я відшуковую давні галицькі рецепти, яким по сто і більше років. Наша галицька кухня ввібрала в себе традиції різних народів».

Львів’яни пропонуватимуть відвідувачам зіграти у футбол

Під час виставки львів’яни презентуватимуть каталог основних туристичних фірм Львова, вони також підготували для європейців несподівану розривку. Можна буде зіграти у настільний футбол пальцями. Футбольні буци на пальці і невеличкі ворота довелось довго шукати, а ще знадобилась креативність працівників «Центру розвитку туризму». Його керівник Надія Родіоненко розповіла Радіо Свобода, що важливо показати свої туристичні можливості і налагодити бізнес-контакти з іноземними туроператорами.

«Це весь світ туристичний збирається в одному місці і в один час, – зазначає вона. – Хочеться здобувати більше туристів, щоб сюди привозили туроператори. Адже на Євро життя не закінчується, ми розраховуємо на туристів після чемпіонату. До нас щодня у центр звертається від 30 до 100 іноземців по різну інформацію, які місця відвідати, як добратись, де поселитись».

У Львові не можуть визначитись із ціною за проживання на час Євро

Із поселенням вболівальників сьогодні у Львові є певні труднощі. Не стільки бракує місць у готелях чи кількості приватних осель, навпаки, пропозицій багато, як власники не можуть визначитись із ціною за проживання. Якщо сьогодні у Львова можна знайти квартиру за 200-300 гривень на добу, то на час проведення Євро у Львові просять, починаючи від ста доларів за добу за однокімнатне помешкання і вище. До того ж, квартири власники здають лише на весь час проведення чемпіонату, з 13 до 18 червня. У більшості помешкань, куди я зателефонувала за оголошенням, не має інтернету і супутникової антени.

Тому, можливо, фани проживатимуть у Польщі у прикордонних містах, де помешкання можна найняти дешевше, а у Львів лише завітають на один день на футбол. Як правило, вболівальники не вельми цікавляться культурними заходами та музеями, а йдуть на футбол і розважаються у пабах.

У Державному агентстві України з туризму та курортів сподіваються, що Євро-2012 відвідають понад мільйон туристів. Важливо, щоб ці люди згодом знову приїхали в Україну. Тому львівські посадовці мають намір невдовзі поспілкуватись із власниками готелів, щоб ті не завищували цін за проживання на час Євро. Адже і на виставці в Берліні питання проживання під час чемпіонату буде одним із головних.

Щороку на міжнародну туристичну виставку у Берліні збирається понад 7 тисяч журналістів, її відвідує близько 200 тисяч людей. Це добра нагода представити державу і місто. Однак чи зуміють українці переконати європейців не оминати своєю увагою Україну?
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG