Доступність посилання

ТОП новини

Подарунки для Тимошенко на 8 березня


Харків – Сотня тюльпанів, професійне виконання романсів, театральне дійство – із такими подарунками прихильники Юлії Тимошенко зібралися 8 березня під стінами Качанівської колонії, щоб привітати ув’язненого екс-прем’єра.

Прихильники колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з’їхалися в четвер до Харкова з Києва, Сумщини, Одеси та інших міст, щоб привітати її з 8 березня. Під мурами виправної жіночої колонії номер 54 співали романси, читали поезію про кохання й випускали в небо голубів.

Голуби в клітках, квіти в машинах, оратор підігрівав мітингуючих – усе було готове до початку святкових зборів навколо мурів Качанівської колонії, де відбуває ув’язнення Юлія Тимошенко.

Солісту одеського національного театру опери та балету, заслуженому артистові України Василю Ревенку народ підспівував романси. Співак разом із колегами одеської опери сюди приїхав невипадково.
Думаю, вона мене зараз чує: Юля, це я – Василь!
Василь Ревенко

«Я співав, коли Юля була в Одесі, і тільки вона, коли була Прем’єр-міністром, одеському театру присвоїла статус Національного, – наголошує він. – Ви розумієте, ніхто цього не міг зробити. Я думаю, вона мене зараз чує: Юля, це я, Василь!»

Народний депутат від фракції БЮТ Володимир Яворівський тримає в руках квіти, які спробує разом із колегами передати Юлії Тимошенко за ґрати.

«Я їй просто подарував би книжку Ліни Костенко. А вірші Ліни Костенко: …Яка красива й ніжна завірюха! Це про квіти. Або: …не час минає, а минаємо ми. Я думаю, Ліна Василівна працює на час, так само, як на цей час працює і Юлія Тимошенко», – зауважив Яворівський.

Соратники Юлії Тимошенко спробували передати лідерці двокілограмовий київський торт та квіти, утім, у вихідні передачі для засуджених не передаються. Ці подарунки народні депутати залишили в кабінеті начальника пенітенціарної установи.

А біля брам юнаки розіграли міні-виставу. Одним із героїв був нібито Президент Віктор Янукович. Уособленням народу були оголені до поясу чоловіки у путах, тобто, це люди, заплутані в обіцянках влади. У боротьбі українців із Януковичем зрештою переміг народ. На знак Визволення у небо були випущені голуби.

Влада Януковича готується до звільнення Тимошенко?

А серед останніх новин двомісячного перебування за ґратами лідера української опозиції, це те, що їй пенітенціарна служба дозволила провести три дні з дочкою та мамою. Побачення має відбутися з 9-го по 11 березня у спеціальному приміщенні. За українським законодавством, засуджений має право на тривалі зустрічі раз на три місяці.

Вільне проведення мітингів навколо стін колонії, дозвіл пенітенціарної служби на тривале побачення Тимошенко з рідними – це, на думку харківського політолога Ігоря Поліщука, слабкі сигнали влади щодо лібералізації влади щодо Тимошенко.

Він не виключає, що «в партійних головах регіоналів з’явився план звільнення Юлії Тимошенко ще до парламентських виборів», і що це не випадково.
Звільнення Тимошенко може призвести до поліпшення відносин із Євросоюзом
Ігор Поліщук

«Тут є два ключові моменти. Перший – внутрішньополітичний. Це розколоти опозицію, тому що, коли Тимошенко братиме участь у виборах, ви ж розумієте, що, наприклад, «Фронт змін», мабуть, буде не так консолідовано виступати в опозиційному таборі. Другий момент – зовнішньополітичний. Звільнення Тимошенко може призвести до поліпшення відносин із Євросоюзом», – зазначив політолог.

А послаблення пильності харківської влади до б'ютівських мітингувальників під Качанівськими мурами, зокрема відсутність будівельної техніки на вулиці біля прохідної колонії, як це було в січні, політолог Ігор Поліщук пояснює не доброю волею мера, а певною стратегічною грою столичних партійних мужів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG