Доступність посилання

ТОП новини

Чергова авіакатастрофа: чи будуть зроблені висновки?


«Це загальний стан цивільної авіації Росії. Парк літаків застарів» – експерт
«Це загальний стан цивільної авіації Росії. Парк літаків застарів» – експерт
Москва – Комісія Міждержавного авіаційного комітету (МАК) прибула на місце аварії літака АТR-72 авіакомпанії «Ютейр», що розбився в понеділок вранці під сибірським містом Тюмень. Загалом на борту літака, що зазнав катастрофи, перебувало 43 особи, включно з чотирма членами екіпажу. 31 людина загинула, а 12, котрі вижили, госпіталізовані у важкому стані. Названо попередньо можливі причини катастрофи. Версія теракту, за словами представника Слідчого комітету, виключена. Чи будуть цього разу зроблені висновки з трагедії?

Літак авіакомпанії «Ютейр», що прямував із Тюмені в Сургут, упав у понеділок невдовзі після вильоту з аеропорту «Рощино». Врятованих 12 осіб доставили в лікарні Тюмені. Найближчим часом буде вирішене питання про переведення найважчих потерпілих у московські клініки.
Літак практично розвалився навпіл. Те, що така кількість людей залишилася живими, дуже радує
представник МНС

Представник МНС по Тюменській області Юрій Альохін заявив, що, враховуючи характер катастрофи, жертв могло бути більше.

«Літак практично розвалився навпіл. І половина одна – в одному місці, а інша – в іншому. І те, що така кількість людей залишилася живими, дуже радує», – зауважив Альохін.

31 людина загинула внаслідок авіакатастрофи в Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Відповіді у бортових самописцях

За фактом аварії порушено кримінальну справу. Офіційний представник слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив журналістам, що версія про теракт на борту літака АТР-72 виключена. Він також зазначив, що як пріоритетні причини катастрофи розглядаються технічна несправність, помилка пілотування й помилка роботи наземних служб.
На цьому етапі ніхто нічого сказати не може. Якщо вам люди будуть щось розповідати, це – або люди непрофесійні, некваліфіковані, або просто дурні
Борис Рибак

Натомість генеральний директор агентства «Інфомост» Борис Рибак зазначає, що цими причинами пояснюють майже 100% авіапригод. Експерт закликає не поспішати з висновками до розшифровки бортових самописців.

«На цьому етапі ніхто нічого сказати, звичайно, не може. Якщо вам люди будуть щось розповідати, це люди або непрофесійні, некваліфіковані, або просто дурні. Комісія розшифрує дані бортових рекордерів. І тоді якась ясність з’явиться», – зауважив Рибак.

Парк літаків застарів

Франко-італійський літак авіакомпанії «Ютейр» ATR-72, що розбився під Тюменню, був побудований у 1992 році. На думку відомого льотчика-випробувача, Героя Росії Магомеда Толбоєва, авіакатастрофи в Росії відбуваються через жалюгідний стан авіаційно-промислового комплексу та закупівлю машин, які вже «відпрацювали своє».
Це загальний стан цивільної авіації Росії. Парк літаків застарів. Замість того, щоб оновити парк за рахунок конструкторської думки, на ринок пустили чуже «сміття»
Герой Росії Магомед Толбоєв

«Це загальний стан цивільної авіації Росії. Це система, створена після розвалу СРСР. Парк літаків застарів. Тепер замість того, щоб оновити цей парк за рахунок нашої конструкторської думки, на ринок пустили чуже «сміття», – зауважив Магомед Толбоєв.

Експерти вважають, що якщо не буде змінений підхід до комплектування авіапарків російських компаній, подібних трагедій і далі не уникнути.

У зв’язку з катастрофою літака ATR-72 адміністрація Тюменської області оголосила в регіоні триденну жалобу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG