Доступність посилання

ТОП новини

Лікарня «Укрзалізниці» у Харкові – не остаточний варіант для Тимошенко?


Харків – Харківську клініку «Укрзалізниці», рекомендовану Міністерством охорони здоров’я України для лікування Юлії Тимошенко, найближчими днями планують відвідати німецькі лікарі, щоб дати свої рекомендації щодо переведення до неї українського екс-прем’єра. Про це у вівторок у Харкові заявила дочка ув’язненого лідера опозиції Євгенія Тимошенко. В самій лікарні тим часом запевняють, що готові будь-коли прийняти у себе віп-пацієнтку, як тільки буде на це її згода, і надати Тимошенко медичну допомогу не гірше за іноземних фахівців.

У центральній клінічній лікарні №5 у Харкові Юлію Тимошенко можуть покласти у друге неврологічне відділення патології хребта та периферійної нервової системи. Тут надає допомогу бригада медиків, до складу якої входять, зокрема, нейрохірурги, ортопед, рефлексотерапевт, психотерапевт, анестезіолог та рентгенологи. Але ця лікарня, як повідомили Радіо Свобода в приймальні головного лікаря Михайла Афанасьєва, не остаточний варіант – МОЗ нібито насправді вибирає серед трьох харківських лікарень. Тож, якщо Тимошенко відмовиться від клініки «Укрзалізниці», їй можуть запропонувати іншу місцеву лікарню.

«Не зрозуміло, чи буде вона взагалі в нас лежати. Тому нічого Михайло Васильйович (Афанасьєв – головний лікар – ред.) говорити не буде, він не знає що говорити, оскільки просто ніхто нічого не знає. В принципі ми готові прийняти, якщо буде така згода. Є друге неврологічне відідлення, яке займається саме такими проблемами, пов’язаними зі спиною, остеохондрозами. Але наша клініка розглядається одна з трьох, де вона може перебувати на лікуванні, але не більше», – повідомили у приймальній головного лікаря ЦКБ №5.

Водночас у лікарні спростовують інформацію про те, що спеціально перед переведенням сюди Юлії Тимошенко почали робити терміновий ремонт. Харківське видання «Главное» зокрема написало, що спеціально для екс-прем’єра підготували окремий блок в реанімаційному відділенні, де встановили броньовані двері та вікна, а також виділили окреме приміщення для охорони на першому поверсі. А газета «Сегодня» повідомила, що нібито ще в суботу почали ремонтувати відділення анестезіології та інтенсивної терапії, куди начебто планують перевести Тимошенко. Але завідувач відділенням Юрій Федоров каже, що в цьому відділенні екс-прем’єрові з її діагнозом взагалі робити нічого.

«У нас специфічне відділення, – зазначає він. – До нас, я сумніваюся, що її переведуть. Що їй тут робити? Можливо будуть використані наші площі, але не наше відділення. Поки що мені про це нічого не відомо».

Ще влітку минулого року у відділенні, за словами Юрія Федорова, був зроблений ремонт, тому зараз у ньому потреби немає. Водночас в приймальні головного лікаря кажуть, що ремонти в клініці тривають постійно, і навіть якщо нині десь щось оновлюють чи встановлюють нове обладнання – це все планові роботи.

Спочатку лікарню перевірять німці – дочка Тимошенко

Дочка екс-прем’єра Євгенія Тимошенко тим часом заявила у вівторок, що запропоновану міністерськими спеціалістами клініку «Укрзалізниці» ще мають перевірити німецькі фахівці, які вже найближчими днями планують відвідати Харків. Водночас, за словами Євгенії, харківська лікарня не відповідає вимогам Європейського суду з прав людини, який своїм рішенням від 15 березня порадив лікувати Тимошенко у стаціонарі саме спеціалізованої клініки і незалежними лікарями.

«Ні перша, ні друга умови не були виконані МОЗом, який пропонує зараз лікувати її в лікарні, яка не є спеціалізованою. Тому сьогодні німецькі лікарі зробили заяву, в якій наголосили, що не можуть оцінювати клініку, яку запропонували моїй мамі. Тому вони мають намір в найближчі дні перевірити цю клініку і дати свій висновок щодо того, чи може моя мати лікуватися за їхніми рекомендаціями у цій клініці. Тільки після цього вона може бути переведена до цієї лікарні», – сказала Євгенія Тимошенко журналістам у Харкові.

Сама Юлія Тимошенко, за словами її доньки, тим часом подала керівництву Качанівської виправної колонії заяву з проханням дозволити зустріч із представниками міжнародної неурядової організації Freedom House, які нині перебувають з візитом в Україні і вже заявили про намір відвідати лідерку опозиції.

Відеопрезентація клініки, де, можливо, лікуватиметься Тимошенко


Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG