Доступність посилання

ТОП новини

Захисник Тимошенко: німецькі лікарі не рекомендують лікування в Харкові


Захисник колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив сьогодні, що, за офіційними результатами німецьких лікарів, вони не рекомендують колишньому прем’єрові лікуватися в центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» № 5 у Харкові, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

При цьому, виступаючи перед журналістами після закінчення попереднього слухання в справі Тимошенко і корпорації ЄЕСУ в Харкові, він не пояснив, чому саме, посилаючись на адвокатську таємницю.

За його словами, в цій довідці також ідеться про те, що Тимошенко не може за станом здоров’я брати участі в засіданнях суду.

Раніше сьогодні Київський районний суд Харкова постановив, що Юлія Тимошенко має з’явитися на засідання наступної суботи, 28 квітня, коли суд почне розгляд справи щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України». У нинішніх попередніх слуханнях вона участі не брала, заявивши, що просить провести їх за її відсутності «у зв’язку з важким станом здоров’я».

Учора Міністерство охорони здоров’я оприлюднило дещо іншу версію висновків німецьких лікарів після їхніх відвідин Юлії Тимошенко в колонії минулого тижня, у яких міститься висока оцінка самої клініки, але визначено як окремий момент у лікуванні колишнього Прем’єр-міністра «питання психологічного характеру, які пов’язані з довірою Тимошенко до українських лікарів».

У тому повідомленні нічого не сказано про те, щоб німецькі фахівці не рекомендували лікування колишнього прем’єра в харківській лікарні, й зазначено лише, що, виходячи з історії хвороби Тимошенко, існує термінова необхідність психосоматичного лікування – такого, що враховувало б психологічні причини тілесних захворювань.
XS
SM
MD
LG