Доступність посилання

ТОП новини

За фактом крадіжки картин Глущенка з Кабміну порушено кримінальну справу


Міліція порушила кримінальну справу за фактом крадіжки картин відомого художника Миколи Глущенка з Кабінету Міністрів України. Про це інформує «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

«Районне управління Печерського ГУ МВС порушило кримінальну справу за статтею «крадіжка» – частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України», – зазначили у відомстві.

За даними прокуратури, в результаті перевірки правоохоронні органи зібрали достатньо даних, після чого й було ухвалено постанову про порушення кримінальної справи 25 квітня.

Напередодні міністр культури Михайло Кулиняк повідомив, що картини Глущенка «Дніпровські далі» та «Село біля річки», експоновані в будівлі Кабінету Міністрів, виявилися копіями.

У листопаді минулого року комісія Національного художнього музею провела в будівлі уряду перевірку наявності та стану збереження картин. Під час цієї перевірки співробітники музею засумнівалися в достовірності двох робіт Миколи Глущенка.

У свою чергу керівництво секретаріату Кабміну ініціювало проведення експертизи з визначення автентичності цих картин. Міністерство культури створило експертну групу, до якої ввійшли співробітники Національного науково-дослідного реставраційного центру України, Національного художнього музею України та мистецтвознавці. 3 квітня цього року було взято проби фарбового шару для проведення хіміко-технологічних досліджень, виконано також візуальне вивчення двох полотен.

В уряді інформацію про крадіжку оригінальних полотен Глущенка спростовували.
XS
SM
MD
LG