Доступність посилання

ТОП новини

У Києві триває «Народне Євро»


Всеукраїнське футбольне свято «Народне Євро» тривало в неділю у столиці України на Андріївському узвозі. Захід проходить у рамках міжнародного благодійного фестивалю футболу «Великий м’яч» і має на меті об’єднати українців і іноземців у їхній спільній любові до футболу.

«Той формат футболу, який ми пропонуємо, об’єднує різних людей. Вони отримують задоволення. Не так важливо продемонструвати наші стадіони, дороги, розв’язки, які було побудовано – дуже важливо продемонструвати самим собі і нашим гостям, хто ми є такі, хто такі українці, які в нас традиції, яка в нас культура», – розповів Радіо Свобода засновник фестивалю Юрій Дерев’янко.

Під час свята відвідувачі мали змогу скуштувати велетенського яблучного пирога у вигляді футбольного поля, взяти участь у футбольних майстер-класах, насолодитись українськими автентичними танцями та музикою, а також долучитись до в’язання Футбольного килима миру, який увійде до Книги рекордів Гіннеса. Зрештою килим має досягти розмірів справжнього футбольного поля – 100 на 50 метрів. Для цього, на думку авторів ідеї, знадобиться близько 2 мільйонів вузликів. Готовий витвір передадуть до Світового музею футболу як почесний експонат.

Київ став третім містом, куди прибув чотириметровий м’яч – символ фестивалю «Народне Євро». Впродовж місяця фестиваль відбувався у Львові та Івано-Франківську. Організатори планують завітати ще до двох приймаючих міст – Донецька і Харкова.

XS
SM
MD
LG