Доступність посилання

ТОП новини

В Ізраїлі поховали жертв «болгарського» теракту


В Ізраїлі поховали жертв теракту, що був скоєний два дні тому на чорноморському курорті в Болгарії. Автобус із туристами підірвав смертник, якого ізраїльські та американські спецслужби підозрюють у зв’язках із угрупуванням «Хезболла», яке походить з Лівану, а діє за підтримки Ірану.

У ніч на п’ятницю ізраїльський військовий літак доставив на батьківщину тіла п’ятьох ізраїльтян, які загинули в результаті теракту в болгарському Бургасі.

Тим часом болгарські спецслужби намагаються з’ясувати особу смертника, який підірвав автобус з ізраїльськими туристами. Слідчі органи дослідили його відбитки пальців, ДНК та фальшиві водійські права, нібито видані в американському Мічигані.

Міністр внутрішніх справ Болгарії Цветан Цветанов повідомив, що, на переконання слідства, молодий чоловік, який вніс бомбу в автобус і вибухнув разом з нею, був іноземцем.

«Йдеться про іноземця, це – не громадянин Болгарії. Тому будь-яка допомога з боку закордонних спецслужб буде для нас безцінною», – сказав болгарський міністр.

Ізраїль звинувачує Іран у угруповання «Хезболла»

Ізраїльська влада висловила переконання, що за терактом стоїть Іран, який керує угрупуванням «Хезболла». Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу попередив терористів, що вони дорого заплатять за життя мирних ізраїльтян.

«Ізраїль є сильною країною. І ізраїльтяни є сильними людьми. Ми будемо продовжувати боротися проти терористів, які заплатять високу ціну», – сказав ізраїльський прем’єр.

Тим часом речник Міністерства закордонних справ Ірану Рамін Мегманпараст назвав звинувачення Ізраїлю «безпідставними» і такими, що мають відвернути увагу світу від того, як він сказав, факту, що Ізраїль знищує іранських ядерних вчених.

Ізраїль подав офіційну заяву до Ради безпеки ООН, звинувачуючи Іран у нападі на ізраїльських громадян. За словами представника Ізраїлю в Раді Безпеки ООН, Ізраїль вважає вибух частиною міжнародної терористичної кампанії проти Ізраїлю та євреїв, яку ведуть по цілому світу Іран та «Хезболла».
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG