Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі шукають забруднений металобрухт, про який заявляв загиблий еколог


У Кривому Розі створили комісію для розслідування проблеми радіоактивно і хімічно забрудненого металобрухту, про яку заявив відомий еколог Володимир Гончаренко незадовго до того, як його убили невідомі, повідомили в понеділок у прес-службі Криворізької міської ради.

За даними прес-служби, підставою стало повідомлення громадського руху України «За право громадян на екологічну безпеку» про завезення до Кривого Рогу забрудненого металобрухту, в тому числі трьох теплообмінників вагою 150 тонн.

«Для того, щоб запобігти виникненню надзвичайної ситуації, на адреси виконкомів районних у місті рад було розіслано факсограми щодо заходів визначення можливого місця зберігання на територіях районів Кривого Рогу забрудненого металобрухту. Крім того, міська влада зобов’язала ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» посилити контроль за металобрухтом, який надходить на переплавку», – мовиться у повідомленні.

За даними з міськради, забруднений металобрухт наразі перебуває на території одного з місцевих підприємств.

Усі матеріали до з’ясування обставин будуть у Криворізькій міжрайонній природоохоронній прокуратурі, зазначили в міськраді.

27 липня на прес-конференції голова громадського руху «За право громадян на екологічну безпеку» Володимир Гончаренко повідомив про перебування на території Саксаганського району Кривого Рогу теплообмінників, забруднених гексахлорбензолом.

1 серпня Гончаренко був побитий невідомими, 3 серпня помер у лікарні. Слідство не виключає, що причиною інциденту стала громадська діяльність еколога.
XS
SM
MD
LG