Доступність посилання

ТОП новини

Громадянину Януковичу наплювати на все – захисник Тимошенко


Опозиція поховала правосуддя, Київ, 29 серпня 2012 року
Опозиція поховала правосуддя, Київ, 29 серпня 2012 року
Київ – Вищий спеціалізований суд з цивільних та кримінальних справ визнав законним вирок колишньому Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко у газовій справі. Таким чином суд відмовив захисникам засудженої у задоволенні скарги, в якій вони просили визнати рішення Печерського районного суду та Апеляційного суду Києва незаконними, а справу закрити за відсутності в діях Тимошенко складу злочину. Представники сторони захисту мають намір найближчими днями доповнити свою скаргу до Європейського суду з прав людини і заявляють про політичну ангажованість Вищого спецсуду.

Колегія суддів Вищого спецсуду дійшла висновку, що вирок Юлії Тимошенко у газовій справі, ухвалений Печерським райсудом Києва, є обґрунтованим. Рішення оприлюднив суддя Олександр Єлфімов.

«Кримінальний закон до засудженої Тимошенко застосовано правильно, істотних порушень кримінально-процесуального закону не допущено, касаційна скарга задоволенню не підлягає», – оголосив Єлфімов.

Захист доповнить скаргу до Страсбурзького суду – Власенко

Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко, народний депутат від БЮТ Сергій Власенко заявив, що до кінця тижня захист направить до Європейського суду з прав людини доповнення до раніше поданої скарги, яке стосуватиметься порушення права Тимошенко на справедливе правосуддя в Україні.
Громадянин Янукович продемонстрував, що йому наплювати абсолютно на все: на права громадян, на закон
Сергій Власенко

«Громадянин Віктор Янукович продемонстрував, що йому наплювати у цій країні абсолютно на все: на права громадян, на закон. Оголошувалося рішення не цього опереткового суду, а оголошувалося рішення Віктора Януковича: тримати Юлію Тимошенко, свого основного політичного опонента, у в’язниці стільки, скільки це буде можливо, без будь-яких доказів, без будь-яких пояснень, без будь-кого сенсу. В Україні закінчила своє формування тоталітарна держава», – додав Власенко.
Прихильники Тимошенко пікетували суд
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Тимошенко знає, що вона винна у вчиненні злочину – Дрогобицька

Натомість представники Генеральної прокуратури погодилися з ухвалою про визнання законним вироку Печерського райсуду Про це заявила прокурор Оксана Дрогобицька.
Жодного доводу на спростування доведеності вини засудженою Тимошенко та її захистом не наведено
Оксана Дрогобицька

«Під час цього судового розгляду і в касаційній інстанції, і в апеляційній інстанції, і у суді першої інстанції жодного доводу на спростування доведеності вини засудженою Тимошенко та її захистом не наведено. Постійні погрози і образи на адресу учасників процесу, за нашим переконанням, свідчать про те, що засуджена Тимошенко знає про те, що вона винна у вчиненні злочину, за який вона засуджена», – заявила Дрогобицька.

Все буде контролюватися диктатором Януковичем – Євгенія Тимошенко

У свою чергу дочка екс-прем’єра Євгенія Тимошенко зазначила, що рішення Вищого спеціалізованого суду України за результатами розгляду касації на вирок її матері свідчить про диктатуру Президента Віктора Януковича.
В українських судах ми не можемо знайти справедливості, як її не можуть знайти мільйони українців
Євгенія Тимошенко

«Як ми і передбачали, в українських судах ми не можемо знайти справедливості, як її не можуть знайти мільйони українців. Тепер з цим рішенням ми можемо зробити висновок, що більше ніхто в Україні не зможе отримати справедливого рішення. Все буде контролюватися диктатором Януковичем», – сказала Євгенія Тимошенко.

Юлію Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за звинуваченням у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів із Росією у 2009 році. Апеляційний суд залишив вирок чинним, після чого було подано касацію.

Із кінця грудня 2011 року екс-прем’єр відбувала термін ув’язнення у Качанівській колонії в Харкові. Із травня, через погіршення здоров’я, Юлія Тимошенко перебуває у лікарні «Укрзалізниці» в Харкові.

Читайте більше тут:
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG