Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Тимошенко призначив нове засідання на 23 листопада


Київський районний суд Харкова переніс засідання у справі колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» на 23 листопада.

За словами судді Сергія Садовського, Юлія Тимошенко письмово повідомила про неможливість участі в засіданні з посиланням на стан здоров’я. Колишній прем’єр зараз продовжує голодування на знак протесту проти сфальшованих, на її думку, результатів парламентських виборів.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи рішення суду, відзначив, що це перший випадок, коли суддя визначає причину відсутності Тимошенко саме з таким формулюваннями. До цього Сергій Садовський переносив засідання з тієї причини, що Тимошенко нібито відмовляється від участі в процесі, наголосив Власенко.

Перед перенесенням засідання захист також заявляв клопотання зупинити провадження справи до повного одужання Тимошенко. На думку адвоката Олександра Плахотнюка, це могло б заощадити державні кошти. Він наголосив, що суддя вже вдруге поспіль робить вигляд, ніби не почув цього клопотання.

Коментуючи подання клопотань групи захисту про припинення розгляду справи, прокурор Вікторія Калита наголосила: зупинити справу, згідно з українським законодавством, можна, якщо в підсудного є психічні розлади або тяжка хвороба. За висновками судово-медичної експертизи, яку провели в липні цього року, в Юлії Тимошенко лікарі не вбачають тяжких хвороб, а тому підстав для зупинення справи нема, заявила прокурор.
XS
SM
MD
LG