Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський журналіст голодує на знак протесту проти нечесних виборів


Дніпропетровський журналіст – кореспондент газети «Україна молода» – Віктор Орел другу добу голодує на знак протесту проти фальсифікацій на парламентських виборах. Про це він сьогодні повідомив Радіо Свобода.

За його словами, він впевнений, що фальсифікації відбулись і мали «масштабний характер».

«Як приклад можу навести: я брав участь у екзит-полі в Солонянському районі, і, за нашими результатами, Об’єднана опозиція там набирала 27%, комуністи – 21%, Партія регіонів – 14%, партія УДАР – 11–12%. Яке було наше здивування, коли за результатами виборів усі цифри зійшлись, окрім Партії регіонів. Можна зрозуміти, яким чином Партія регіонів «кувала» собі перемогу на цих виборах. Результат регіоналів – це значною мірою голоси виборців, які голосували вдома і волевиявлення яких легко було підмінити» , – сказав Радіо Свобода Віктор Орел.

Він також наголосив, що готує звернення до європейських організацій та Посольства США в Україні із закликами до міжнародної спільноти не визнавати результати парламентських виборів в Україні та посилити тиск на представників влади в Україні.

Віктор Орел також додав, що ще одним мотивом його голодування є бажання підтримати екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Як сказав Радіо Свобода журналіст, акція безстрокова – «наскільки вистачить здоров’я». Щодня до неї планують приєднуватись також молоді дніпропетровці – однодумці журналіста.
XS
SM
MD
LG