Доступність посилання

ТОП новини

У Києві на Майдані затримали кілька людей після сутички з «Беркутом» (ВІДЕО)


Бійка з міліцією на майдані Незалежності у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Під час мітингу на майдані Незалежності в Києві з нагоди скасованого Дня свободи сьогодні ввечері затримали, за останньою інформацією, шість людей, серед них одного громадянина Росії, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Є інформація, що їх повезли в різні відділки міліції

Сутички зі спецзагоном міліції «Беркут» сталися, коли активісти спробували встановити на площі намет; їх заблокували беркутівці, які зібралися в підземному переході.

Про потерпілих на цей час не повідомляють.

У мітингу взяли участь кількасот людей, головно активістів «Коаліції учасників Помаранчевої революції», а також інших опозиційних сил. Вони відзначали скасоване Президентом Віктором Януковичем свято Дня свободи, яке встановив Президент Віктор Ющенко на честь Помаранчевої революції.
30 грудня 2011 року Президент Віктор Янукович підписав указ «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят», яким встановив День соборності і свободи України 22 січня. Таким чином, Президент скасував інші укази про святкування Дня соборності, а також указ від 19 листопада 2005 року про День свободи, встановлений його попередником Віктором Ющенком на 22 листопада на пам’ять про початок подійПомаранчевої революції, що призвела до фактичного скасування результатів президентських виборів 2004 року, які мали на меті проголосити Януковича переможцем. Як повідомляла президентська прес-служба, це було зроблено, зважаючи на «численні звернення громадських об’єднань».
XS
SM
MD
LG