Доступність посилання

ТОП новини

Збільшення тривалості життя, цигарки і біль


Фізична активність, як мінімум дві з половиною години на тиждень, продовжує життя. Таке дослідження опублікував American Journal of Preventive Medicine.

Група учених із канадського університету в Онтаріо вважає, що широке висвітлення позитивних наслідків, а саме збільшення тривалості життя через навіть помірковану фізичну активність – такий підхід може мати найкращий масовий ефект серед публіки.

Учені використали державні джерела інформації з вивчення персональних даних багатьох людей. Під «поміркованою» фізичною активністю учені взяли за основу заняття вправами протягом 150 хвилин на тиждень.

Внаслідок дослідження з’ясувалося, що чоловіки, віком від 20 років, можуть продовжити своє життя на майже два з половиною роки у порівнянні з тими, хто байдуже ставиться до фізичної активності. Жінки того ж віку можуть розраховувати на три додаткові роки життя, якщо будуть щотижня приділяти фізичній активності бодай дві з половиною години.

Учені вважають дуже важливим для усіх відповідних державних установ правильно передати громадянам сигнал щодо порівняно легкої можливості продовжити життя. Цей сигнал повинен бути простим для зрозуміння, спрямованим на людину і витриманим у легкій позитивній формі. Тоді, на думку вчених, можна розраховувати на те, що дедалі більше людей у суспільстві буде серйозно змінювати ставлення до свого власного здоров’я.

Куріння і біль

Протягом тривалого часу різні наукові дослідження доводили зв’язок між вживанням цигарок і біллю в нижній частині спини, особливо у випадках зі зміщенням дисків, або у післяопераційних ускладненнях. Нове дослідження, опубліковане в Journal of Bone and Joint Surgery, свідчить про те, що пацієнти-курці потерпають від болю набагато більше, ніж ті, хто позбувся цієї нездорової звички.

В рамках дослідження учені моніторили загалом 5300 пацієнтів із болями в спині. Ті, хто ніколи не курив цигарок, відчували менше болю, на відміну від курців. Під час дослідження деякі пацієнти припинили вживати цигарки, і больовий ефект майже відразу почав спадати. Учені вважають необхідним запровадження спеціальної програми припинення куріння як складової частини лікування спинних болів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG