Доступність посилання

ТОП новини

Потяги «Хюндай» мерзнуть, а пасажири роздратовані


Київ – Від початку зими швидкісні потяги класу InterCity південнокорейського виробництва «Хюндай» почали ламатись. Залізничники нарікають на погані погодні умови – сніги і заметілі, а пасажири сподіваються на компенсацію від «Укрзалізниці» за дискомфорт і запізнення.

Зауск швидкісних пасажирських потягів відбувся у рамках модернізації транспортної інфраструктури України до футбольної першості Євро-2012. Про роль подібних проектів для української економіки говорили 19 грудня експерти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Подібні проекти – такі як налагодження руху швидкісних потягів класу InterCity – не варто запускати до якоїсь дати або події, – можливі наслідки треба ретельно аналізувати і вивчати досвід інших країн, зазначив старший радник Європейського банку реконструкції та розвитку Антон Усов у розмові з Радіо Свобода.

Варто було придивитись до аналогічних зразків залізничної пасажирської техніки, яка працює у країнах із кліматом, подібним до українського
Антон Усов
«Щодо швидкісних потягів, то лише час покаже, наскільки вдалою чи невдалою була їхня купівля. Поки що я, як пасажир, можу сказати, що, мабуть, варто було придивитись до аналогічних зразків залізничної пасажирської техніки, яка працює у країнах із кліматом, подібним до українського. Ну, наприклад, які потяги курсують у північних сусідів – у Російській Федерації або у Скандинавії, оскільки те, що ми бачимо останнім часом із швидкісними потягами, наводить на певні роздуми, – каже Усов. – Хочу підкреслити, що це моя особиста точка зору, а ніяким чином не погляд ЄБРР. Це моя точка зору як людини, яка достатньо часто «Хюндаєм» користується».

Графік роботи «Хюндаїв» зламали зимові морози і заметілі?

Серед пасажирів, які постраждали через ненадійність південнокорейських поїздів, – президент Львівського форуму видавців Олександра Коваль. Вона розповіла Радіо Свобода про перипетії, пов’язані з відправленням швидкісного потягу з Києва до Львова.

«Це сталось у суботу, яка минула. Я прийшла на перон заздалегідь, поїзда не подали. А коли він уже мав відправлятись, по станції оголосили, що він затримується на 15 хвилин. Далі ще на 15 і знову на 15 хвилин. І ми довгенько стояли, того поїзду чекали! Лише через 2 години подали звичайний потяг, купейні і спальні вагони. Ми на ньому доїхали до Львова із запізненням, біля четвертої години ранку були, а мали бути близько 11-ї години вечора», – розповіла Коваль.

Залізничники пояснювали пасажирам, що графік роботи «Хюндаїв» зламали зимові морози і заметілі, каже Коваль.

(Увага: відео містить нецензурну лексику)


Радіо Свобода спробувало отримати коментар в очільників «Укрзалізниці». Помічник директора держпідприємства «Українська залізнична швидкісна компанія» Олександр Красноштан пообіцяв дати відповідь згодом. «Я ознайомлюсь з вашим запитом і дам вам відповідь у четвер».

Напередодні прес-служба «Укрзалізниці» повідомила, що за складних погодних умов залізничний транспорт залишається одним із найбільш надійних та безпечних видів транспорту. Перед чемпіонатом Євро-2012 Україна заплатила за південнокорейські потяги близько 300 мільйонів доларів.

(У статтю внесено уточнення і доповнення 20 грудня)

Тим часом, у четвер компанія Hyundai вибачилась за завдані українським пасажирам незручності при користуванні швидкісними електропоїздами власного виробництва. Про це йдеться у листах компанії, направлених на адресу «Укрзалізниці» і державного підприємства «Українська залізнична швидкісна компанія», повідомляє Міністерство інфраструктури.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG