Доступність посилання

ТОП новини

Зі справи обвинувачених у терактах зникла частина свідків і речових доказів – адвокат


Слідчі дії на місці одного з вибухів у Дніпропетровську, 3 травня 2012 року
Слідчі дії на місці одного з вибухів у Дніпропетровську, 3 травня 2012 року
Із обвинувального висновку в справі про причетність до скоєння терактів у різних містах України чотирьох дніпропетровців, який був оприлюднений в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, зникла частина свідків і речових доказів. Про це Радіо Свобода повідомила сьогодні адвокат одного з обвинувачених Льва Просвірніна Олена Кирилова.

За її словами, «слідчі не мають права самостійно вирішувати, яких свідків вказувати, а яких ні, які речові докази вказувати, а які ні».

«Деякі свідки, на яких базується обвинувачення, відсутні в обвинувальному висновку. Це свідки по Харкову, свідки по Запоріжжю тощо, вони не вказані як свідки. І не вказані речові докази. Наприклад, повністю виключені зі справи всі речові докази, на які Просвірнін і його захисники посилались у клопотанні, коли вимагали припинення справи через відсутність складу злочину. Мова йде про відеозаписи очних ставок, відеозаписи з каналів зв’язку, які підтверджують алібі. А вони тепер не заявлені в обвинувальному висновку», – розказала адвокат.

За її словами, сторона захисту вже двічі подавала клопотання про залучення до справи речових доказів і виклик свідків, однак уже двічі отримала відмову.

Олена Кирилова також заявила, що вважає це порушенням «права на захист» обвинувачених, і пообіцяла в подальшому подавати такі ж клопотання на кожному судовому засіданні.

Радіо Свобода вже звернулось із запитом до прокуратури області, щоб отримати коментар щодо останньої заяви адвоката.

Раніше сторона обвинувачення заявляла, що обвинувачення дніпропетровців у терактах цілком обґрунтоване.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще семи терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG