Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську жителі перекрили дорогу, протестуючи проти будівництва торговельного центру


У Дніпропетровську у п’ятницю мешканці житлового масиву «Перемога» перекрили дорогу, протестуючи проти незаконного, як вони вважають, будівництва торговельного центру на відстані у півтора метра від багатоповерхових будинків.

Як інформує кореспондент Радіо Свобода, люди ходили ланцюжком по пішохідному переходу з одного боку проспекту Героїв на інший і в зворотньому напрямку, перешкоджаючи руху транспорту.

«Ми попереджали владу, що, якщо будівельні роботи будуть продовжуватися, ми перекриємо проспект», – заявили учасники акції. Вони вимагали, щоб у ситуацію втрутився міський голова.

Прокуратура області визнала будівництво торговельного центру незаконним і зажадала від забудовників припинити спорудження.

«Перевіркою встановлено низку порушень вимог містобудівного законодавства, зокрема факт наведення недостовірних даних у декларації про початок виконання будівельних робіт, поданої замовником будівництва. У зв’язку з чим внесено припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт даного торгівельного центру», – йдеться в офіційному коментарі обласної прокуратури.

Водночас сьогодні заступник начальника міської міліції Володимир Седлецький попередив учасників акції про те, що їхні дії караються законом.

Це вже друга акція протесту такого типу у Дніпропетровську. Перша відбулась у центрі міста, коли люди протестували проти «земельної афери».
XS
SM
MD
LG