Доступність посилання

ТОП новини

Україна стане лідером з видобутку газу в басейні Чорного моря – Ставицький


Едуард Ставицький (у центрі), Президент України Віктор Янукович і голова Shell Петер Фозер після підписання угоди про розподіл продукції, Давос, 24 січня 2013 року
Едуард Ставицький (у центрі), Президент України Віктор Янукович і голова Shell Петер Фозер після підписання угоди про розподіл продукції, Давос, 24 січня 2013 року
Україна в 2013 році стане лідером серед країн, що видобувають газ у басейні Чорного моря. Про це сьогодні в Кабміні заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

За його словами, уряд вже до 2015 року очікує отримати перші результати по Юзівському родовищі. Міністр нагадав, що нещодавно підписано угоду про розподіл продукції, що видобуватиметься в межах Юзівської ділянки, із корпорацією Shell.

Згідно з договором, на першому етапі компанія взяла на себе інвестиційні зобов’язання в сумі 410 мільйонів доларів, які будуть витрачені на геологорозвідку.

За оптимістичним сценарієм, заявив Ставицький, видобуток на Юзівській ділянці буде становити 20 мільярдів кубів газу на рік, за песимістичним – 10 мільярдів.

«Окрім цього, вже найближчим часом мають бути підписані два договори по Олеському родовищу та Скіфській площі шельфу Чорного моря. Договори наразі перебувають на стадії узгодження», – повідомив керівник Міненерговугілля.

У травні Кабінет Міністрів затвердив переможцями конкурсу на укладення угоди про розділ продукції Shell щодо Юзівської газової площі й Chevron – щодо Олеської площі.Потім уряд неодноразово продовжував терміни, в які повинні бути укладені угоди про розподіл продукції.

У підсумку угоду з Chevron поки що не уклали, а з Shell – підписали 24 січня.
XS
SM
MD
LG