Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вимагають розслідувати вбивство еколога Гончаренка (ФОТО)


Півсотні представників природоохоронних громадських організацій і свободівці пікетували обласну прокуратуру в Дніпропетровську, протестуючи проти бездіяльності правоохоронців у розкритті вбивства еколога, академіка Володимира Гончаренка. Він загинув торік за загадкових обставин.

У руках вони тримали плакати з написами «Сьогодні Гончаренко, завтра – ти!», «Його вбили за правду!», «Не шукає той, хто прикриває!».

За словами учасників акції протесту, за 7 місяців після вбивства академіка Гончаренка винні досі не названі, не має громадськість і достовірної інформації про долю застарілого металобрухту, знайденого в Кривому Розі, про зараженість якого токсичними речовинами еколог заявив незадовго до своєї смерті.

«Формальність, бюрократизм, прикривання відписками – це те, з чим нам доводиться щодня стикатись в своїй громадській діяльності. Але якщо ми зараз замовкнемо, завтра про цю справу забудуть», – сказала колега вбитого еколога, представниця громадського руху «За право громадян на екологічну безпеку» Наталя Кожина.

Минулого тижня члени природоохоронних об’єднань Дніпропетровщини мали намір пікетувати обласну прокуратуру з вимогами результатів розслідування «справи Гончаренка», однак суд заборонив цю акцію, посилаючись на надто вузький тротуар біля будівлі і загрозу безпеці.

Раніше в обласній прокуратурі поінформували, що справа «розслідується під особистим контролем прокурора області».

27 липня 2012 року на прес-конференції у Дніпропетровську голова громадського руху «За право громадян на екологічну безпеку», керівник асоціації «Втормет» Володимир Гончаренко повідомив про ймовірне перебування на території Кривого Рогу металевих теплообмінників вагою в майже 200 тонн, забруднених небезпечною сполукою – гексахлорбензолом. 1 серпня Гончаренко був побитий невідомими, 3 серпня помер у лікарні. Слідство не виключає, що причиною інциденту стала громадська діяльність еколога.
XS
SM
MD
LG