Доступність посилання

ТОП новини

В Україну прибуває прем’єр Казахстану


Прем’єр-міністр Республіки Казахстан Серік Ахметов
Прем’єр-міністр Республіки Казахстан Серік Ахметов
Сьогодні в Україну з дводенним візитом прибуває прем’єр-міністр Республіки Казахстан Серік Ахметов. Заплановані його зустрічі з керівництвом України. Йтиметься про спільні проекти в енергетичній, авіаційній, космічній, транспортній, гуманітарній та інших сферах.

Всупереч тому, що Казахстан є членом Митного союзу, на зустрічах прем’єра цієї країни у Києві йтиметься передусім про двосторонню співпрацю. Це відзначив у коментарі Радіо Свобода політичний експерт Олексій Толкачов.

«Для України напрацювання двосторонніх контактів з країнами-учасницями Митного союзу буде достатньо добрим аргументом, щоб демонструвати Росії непотрібність вступу до Митного союзу, оскільки і без нього двосторонні відносини напрацьовані», – відзначив Олексій Толкачов.

Росія давно пропонує Україні вступити до її Митного союзу з Казахстаном і Білоруссю, обіцяючи за це, зокрема, дешевший газ. Україна висловлює готовність до співпраці з Митним союзом, але без вступу до нього.

У Європейському Союзі вже багато разів попереджали, що співпраця України з такими об’єднаннями, як Митний союз, не перешкодить її євроінтеграції, але вступ до цього об’єднання, яке має наддержавні органи, цілком виключить можливість створення зони вільної торгівлі між ЄС і Україною.
XS
SM
MD
LG