Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція пообіцяла не блокувати парламент, якщо її вимоги виконають


Арсеній Яценюк, архівне фото
Арсеній Яценюк, архівне фото
Лідер опозиційної фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив у четвер, що в п’ятницю парламент працюватиме, якщо голова Верховної Ради Володимир Рибак повернеться до сесійної зали парламенту і поставить на розгляд питання, яких домагається опозиція: про відставку уряду, про скасування пенсійної реформи і про призначення виборів мера і міської ради Києва.

Якщо ж цього не станеться, опозиція далі блокуватиме сесійну залу парламенту, заявив Яценюк журналістам.

У четвер парламентська більшість зібралася не в заблокованій опозицією сесійній залі, а в будівлі комітетів Верховної Ради, і проголосила свої збори повноцінним сесійним засіданням. Більшість стверджує, що діяла, відповідно до регламенту, законно, мала достатньо присутніх депутатів і ухвалила цього дня низку законів. Опозиція ж заявила про повну нелегітимність того зібрання як парламентської сесії, посилаючись на той же регламент.

Опозиція тривалий час блокує роботу Верховної Ради нинішнього, 7-го скликання, практично з самого початку її роботи, домагаючись розгляду важливих для неї питань. Останнє блокування відбувається з вимогами відставки уряду, скасування пенсійної реформи і призначення виборів мера і міської ради Києва.
XS
SM
MD
LG