Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук хотів би бачити Тимошенко на волі


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук
Голова громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук заявляє, що хотів би бачити екс-прем’єра Юлію Тимошенко на волі.

«Хотів би бачити її на волі, але ми і тоді, і зараз по різні сторони барикад, тому що за своїм поглядами, переконаннями ми люди різні. Проте це не заважає мені вважати, що Юлія Тимошенко має бути не в тюрмі, а на свободі», – заявив Медведчук в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, звинувачення в газовій справі, за якими Тимошенко відбуває покарання, є безпідставними і вона не повинна нести кримінальну відповідальність. «Виступаючи в контексті в її захисту, я виходжу з того, що в політиці всі засоби мають бути узгоджені з чинним законодавством», – сказав Медведчук.

Юлія Тимошенко відбуває 7-річний термін ув’язнення у справі про підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Крім того, генпрокуратура підозрює екс-прем’єра в організації вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році. А харківський суд розглядає справу про зловживання корпорації Тимошенко ЄЕСУ. Звинувачення в усіх справах екс-прем’єр називає безпідставними.
XS
SM
MD
LG