Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає розглянути побиття журналістів у Раді, регіонали хочуть створити комісію


Учасники побиття у центрі Києва, фото з Фейсбук, журналіста Веніаміна Трубачова, Київ, 18 травня 2013 року
Учасники побиття у центрі Києва, фото з Фейсбук, журналіста Веніаміна Трубачова, Київ, 18 травня 2013 року
Лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонує створити тимчасову слідчу комісію для розслідування факту побиття журналістів під час акцій у Києві. Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту.

Єфремов запропонував, щоб до цієї комісії увійшли представники і провладних сил, і опозиції – «п’ятдесят на п’ятдесят». «Для нас важлива істина», – наголосив Єфремов.

При цьому він зазначив, що регіонали «категорично відхрещуються» від причетності до цього інциденту.

Водночас представники фракції «Батьківщина» виступили за те, щоб парламент у вівторок, 21 травня, почав свою роботу із заслуховування інформації голови Служби безпеки України Олександра Якименка, генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про події, що сталися під час масових акцій протесту в Києві 18 травня.

«Кожен із цих посадових осіб має чітко доповісти, що сталося в суботу», – заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він заявив про наявність інформації в опозиції щодо причетності молодіжної організації Партії регіонів у Білій Церкві (Київська область) до організації бійок під час акцій протесту в Києві.

Лідер фракції «Батьківщина» також закликав президента України Віктора Януковича відреагувати на факти побиття людей під час акцій 18 травня.

Внаслідок інциденту в суботу під час акцій у Києві постраждала журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф видання «Коммерсант» Владислав Содель.

За інформацією видання «Коммерсант-Украина», в бійці брали участь представники спортивного клубу.
XS
SM
MD
LG