Доступність посилання

ТОП новини

Кожен п’ятий атракціон в Україні працює з порушеннями – Держгірпромнагляд


Із однієї тисячі 229 атракціонів, віднесених до обладнання підвищеної небезпеки, Держгірпромнагляд тимчасово зупинив роботу 275. Про це повідомив заступник голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Степан Дунас.

«До адміністративної відповідальності притягнуто 79 власників атракціонів, які сплатили по 510 гривень адміністративного штрафу», – повідомив Дунас. За його словами, Держгірпромнагляд позапланово перевірив понад тисячу атракціонів в Україні.

Серед основних порушень називають запуск атракціонів без відповідного техогляду, відсутність експлуатаційного висновку, відсутність проведення щоденного огляду техніки.

Що стосується Києва і області, то, за словами Дунаса, на цій території заборонено експлуатацію 20 атракціонів підвищеної небезпеки, серед яких атракціони в торгових центрах, парках «Позняки», «Молодіжному», «Деснянському», а також у Бучі Київської області.

Найбільше порушень і, відповідно, заборон експлуатації атракціонів після проведення перевірок було в Миколаївській, Донецькій і Одеській областях.

Стосовно ж випадків травматизму на атракціонах, то за словами Дунаса, за 2005-2012 рік загинули сім людей і були травмовані 32 людини. «У поточному році, на щастя, випадків травматизму на атракціонах не було», – сказав він.

Наступними Держгірпромнагляд перевірятиме аквапарки.
XS
SM
MD
LG