Доступність посилання

ТОП новини

Уряд США відстоює практику відстеження дзвінків


Влада США відстоює практику збору даних про дзвінки мільйонів американських клієнтів телефонної компанії Verizon. Раніше про ці дії Агентства національної безпеки США (АНБ), яке діяло на підставі секретного судового ордера, повідомила британська газета Guardian.

Ордер на збір даних, за інформацією газети, був виданий у квітні і дійсний до 19 липня. Guardian стверджує, що ордер вимагає від дочірньої компанії американської Verizon надавати АНБ інформацію про всі телефонні дзвінки в її системі на «постійній щоденній основі». У четвер Guardian опублікувала секретний судовий ордер, схвалений Агентством національної безпеки.

Згідно з ордером, вимога про надання інформації стосується номерів як мобільного, так і стаціонарного телефонного зв'язку. Мова йде як про переговори абонентів всередині США, так і міжнародних дзвінках. Однак, ордер не зобов'язує до розкриття змісту розмов.

Високопоставлений представник адміністрації президента, який просив не називати його прізвища, сказав, що подібна практика «є важливим засобом для захисту країни від загроз тероризму».

Він додав, що збір даних дозволяє «співробітникам відділу щодо боротьби з тероризмом виявляти, чи мали терористи або підозрювані в тероризмі» контакт з людьми, які можуть бути причетні до терористичної діяльності.

За повідомленням, ордер видано відповідно до федерального закону Patriot Act, який ухвалили невдовзі після тератак на США 11 вересня 2001 року з метою посилення повноважень правоохоронних органів для стеження за діяльністю підозрюваних терористів.

Поки що представники компанії Verizon не коментували повідомлення про збір інформації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG