Доступність посилання

ТОП новини

Ніяких обмежень для Тимошенко балотуватися у президенти немає – Соболєв


Сергій Соболєв
Сергій Соболєв
Ніяких обмежень для того, щоб екс-прем’єр Юлія Тимошенко балотувалася у президенти на виборах 2015 року, немає. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат, заступник голови ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Я не забігав би наперед, коли кажуть, що Тимошенко не буде мати права брати участі у виборах. Давайте відкриємо Конституцію, давайте відкриємо закон про вибори – ніяких обмежень балотуватися Тимошенко кандидатом у президенти не має», – наголосив Соболєв.

«Більше того, я хочу наполягти на тому, що цю норму вставляла саме Партія регіонів, побоюючись попередніх судимостей Януковича. Саме тому ніяких обмежень на сьогодні не існує в цьому плані. Буде Партія регіонів змінювати закон або Конституцію під Тимошенко? Ну, подивимося, як їм це вдасться. Я в це не вірю», – додав він.

На об’єднавчому з’їзді «Батьківщини» на цих вихідних керівником оновленої «Батьківщини» і єдиним кандидатом від неї на президентських виборах-2015 учасники з’їзду одноголосно обрали Юлію Тимошенко.

Тим часом нині чинний закон про вибори президента України у ст. 9, ч. 4 встановлює: «Не може бути висунутим кандидатом на пост Президента України громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку». Юлія Тимошенко є нині засудженою в так званій «газовій справі» за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).
XS
SM
MD
LG