Доступність посилання

ТОП новини

Донеччани мітингували проти свавілля влади і міліції


У Донецьку в день народження Януковича скандували «Банду геть»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00
Сьогодні в Донецьку біля облдержадміністрації зібралося близько 80 людей, щоб виступити проти свавілля влади. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, мітингували переважно представники ВО «Свобода» та «Батьківщина». Вони вимагали припинити злочини в рядах правоохоронців.

Артур Швецов, представник ВО «Свобода», озвучив вимоги мітингувальників. «Ми вимагаємо відставки міністра внутрішніх справ Захарченка, він має взяти на себе відповідальність за події у Врадіївці та за інший безлад у міліції. Ми також вимагаємо переатестації всіх міліціянтів в Україні», – сказав він. Представники влади до мітингувальників не вийшли.

У ніч з 26 на 27 червня у Врадіївці жорстоко побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку. Вона в тяжкому стані перебуває в лікарні. За підозрою в скоєнні злочину спочатку заарештували двох чоловіків, один із яких – міліціонер. Жінка вказала на ще одного нападника, теж міліціонера. Спочатку правоохоронці заявили, що в нього є алібі – він нібито був на чергуванні у відділку в ніч, коли стався напад. Це викликало обурення місцевих жителів, які у ніч з 1 на 2 липня штурмували відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у злочині. Згодом і другого міліціонера затримали, а суд вирішив заарештувати його до 15 серпня.
XS
SM
MD
LG