Доступність посилання

ТОП новини

Україна має вдосконалити систему надання притулку – УВКБ ООН


Управління Верховного комісара ООН у справах біженців закликає владу України вдосконалювати систему надання притулку, щоб забезпечувати захист біженців і прохачів притулку від примусового повернення в «небезпечні для них країни».

Як йдеться в повідомленні Центру новин ООН, речниця УВКБ Мелісса Флемінг зауважила, що в останні роки Україна досягла значного прогресу в поліпшенні системи захисту прохачів притулку. Однак у країні все ще існує небезпека примусового повернення осіб у ті країни, де вони можуть зіткнутися із загрозами їхньому життю і свободі, йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим, за словами Флемінг, «Верховний комісар у справах біженців радить іншим державам не повертати поки що прохачів притулку в Україну».

Експерти УВКБ вважають, що весь процес надання притулку в Україні має бути більш справедливим і ефективним.

УВКБ підготувало доповідь з оглядом системи надання притулку в Україні в рамках низки досліджень ситуації в Європі.

Його автори зауважують, що Україна досягла прогресу, в тому числі у питанні забезпечення доступу до процедур подачі заявок, а також у справі облаштування несупроджуваних неповнолітніх осіб.

Раніше в УВКБ ООН уже заявляли, що Україна не є безпечною країною для біженців, і наголошували, що Києву необхідно доопрацювати законодавство в цій сфері, а також поліпшити забезпечення захисту та соціалізації біженців.
XS
SM
MD
LG