Доступність посилання

ТОП новини

Росія не має наміру нікого тягнути в Митний союз силоміць – представник Росії при ЄС


До планів Росії не входить чинити тиск на будь-яку державу або тягнути її силоміць до якого-небудь об’єднання через її відносини зі «Східним партнерством» ЄС, заявив агентству «Інтерфакс» у Брюсселі постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов.

«У цьому, на жаль, наші партнери, насамперед євродепутати, глибоко помиляються. Не йдеться про політичний тиск із боку Росії. Йдеться про суто практичні сюжети», – сказав російський дипломат.

Він прокоментував агентству дебати, що відбулися цього тижня на пленарному засіданні в Страсбурзі, та резолюцію, ухвалену європейськими депутатами, «Про тиск Росії на країни «Східного партнерства» в контексті майбутнього саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі».

«Якщо ви хочете, байдуже, хто – Україна, Молдова або інші, – вступити у відносини асоціації з Євросоюзом, те майте на увазі, що тоді це перекриває шлях до повноправного членства в Митному союзі, й він повинен буде відповідно вибудовувати свою лінію, зокрема в митно-тарифних питаннях», – пояснив Чижов.

Вчора Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що Євросоюз має захистити країни «Східного партнерства» з огляду на дедалі більший тиск Росії. Документ, поміж іншим, засуджує дедалі більші намагання Кремля перешкоджати поглибленню політичних і торговельних зв’язків України, Вірменії, Грузії й Молдови із Європейським союзом.
XS
SM
MD
LG