Доступність посилання

ТОП новини

Четверо українських легкоатлетів дискваліфіковано на 2 роки за вживання допінгу


Чотирьох українських легкоатлетів – бронзову медалістку Олімпіади -2012, бігунку (спринт) Єлизавету Бризгіну, метальника спису Романа Авраменка, молотобойця Олександра Дриголя і метальницю диску Олену Антонову – дискваліфіковано на два роки за вживання допінгу згідно з рішенням виконкому Федерації легкої атлетики України, що відбувся 11 вересня.

Як повідомляє офіційний сайт ФЛАУ, допінг-проби, узяті в Бризгіної та Авраменка під час чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 року в Москві, дали позитивний результат.

В аналізах бронзового призера Олімпіади-2012 у жіночій естафеті 4x100 метрів Бризгіної було виявлено заборонений препарат дростанолон, що підвищує витривалість м’язів. Сама спортсменка погодилася з дискваліфікацією, але заявила, що свідомо не вживала цей препарат і не може пояснити його появу в своєму організмі. Бризгіну відсторонено від змагань до 28 серпня 2015 року, її п’яте місце в півфіналі Чемпіонату світу анульовано.

Допінг-проба Романа Авраменка виявила у нього дегидрохлорометилтестостерон, що підвищує якісну тверду і суху м’язову масу, і цим сприяє зростанню результатів важкоатлетів, бодібілдерів і легкоатлетів, зокрема метальників молота, списа і штовхальників ядра.
Український списометальник також заявив, що не вживав заборонених препаратів. Його дискваліфіковано до 29 серпня 2015 року.

Дискоболку Антонову дискваліфіковано до 23 липня 2015 року за позитивну пробу під час чемпіонату світу 2009 року, що виявила в її організмі станозолол (заборонений анаболічний стероїдний препарат). Антонова кілька років тому завершила кар'єру.

Також згідно з рішенням виконкому ФЛАУ за порушення антидопінгових правил до 12 серпня 2015 року було дискваліфіковано метальника молота Дриголя. Позитивний результат дала допінг-проба, узята у нього в липні 2013 року. В аналізах було виявлено дегідрохлорометилтестостерон. Усі результати спортсмена під час участі у змаганнях з легкої атлетики, починаючи з 13 липня 2013 року, будуть анульовані.
XS
SM
MD
LG