Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина скасувала реформи, які розкритикував ЄС


Парламент Угорщини схвалив поправки до конституції, які скасовують обмеження на діяльність засобів масової інформації, відновлюють повноваження Конституційного суду, а також Центрального банку, як того вимагав Європейський союз.

Напередодні ввечері угорські законодавці проголосували за законопроект, підготовлений урядом Віктора Орбана після того, Європейська Комісія попередила Угорщину про можливі юридичні санкції за спроби обмежити демократію в країні.

Напередодні майбутніх парламентських виборів в Угорщині відновлено право політичних партій проводити передвиборчі кампанії як в державних, так і в приватних ЗМІ, скасовано конституційне право уряду запроваджувати нові податки у разі «непередбачених фінансових зобов’язань держави», що виникли за рішенням міжнародних судів, також скасована судова реформа.

Раніше угорська правляча партія «Фідес» і її лідер Орбан відкидали критику ЄС, який закликав Будапешт відмовитися від реформ, що не відповідають європейським нормам демократії і вільного ринку.
XS
SM
MD
LG