Доступність посилання

ТОП новини

Путін видасть бестселер про Україну? (Огляд преси)


Київ – Підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом перекреслить можливість вступу України до Митного союзу, і Київ перестане бути для Росії «повноцінним партнером», стверджують у кремлівських кабінетах. А може навпаки? – цікавиться дописувач газети «День». Адже такі країни ЄС, як Німеччина, Франція чи Італія, навпаки, – повноцінні партнери для Росії, а Білорусь – навряд чи. Загалом же, на думку автора статті із наближенням підписання угоди з ЄС плювання кремлівських «слуг государевих» у бік України помалу досягає апогею. Заголовок матеріалу – «Слова у «війні світів».

Восени 1936 року вийшла книга американського психолога Дейла Карнегі «Як
завойовувати друзів і впливати на людей». Корисний твір миттєво став бестселером. Тільки в США і тільки за життя автора було продано понад п'ять
мільйонів примірників. Восени 2013 року президент Володимир Путін може випустити бестселер – «Як наживати ворогів і втрачати вплив на людей». Як стверджує газета «Сегодня», для книги є відмінний матеріал: відносини з Україною, зіпсовані російським лідером. Його стараннями українці різко охололи до північного сусіда, а офіційний Київ все більше віддаляється від Москви. Видання пише, що повністю відштовхнути від себе українських партнерів було нелегко, але Путіну допоміг жорсткий і агресивний стиль, який кардинально розходиться з рекомендаціями Дейла Карнегі. Скажімо, американець наголошував, що потрібно давати людині можливість зберегти свою гідність. У Путіна ж інший підхід: нехай всі бачать, що ти нав'язав сусідній державі свою волю і будь-яке зближення з Росією має виглядати не кооперацією, а капітуляцією. Шантажуй неслухняних, дави їх газом, цукерками, вугіллям – чим завгодно. Нехай приповзуть до тебе навколішки, зломлені і принижені. Про інші дії Путіна, що не враховують побажання американського психолога, йдеться у статті «Антикарнегі».

Отримати відповідь на офіційний запит може стати проблематичним, констатує газета «Сегодня». Змінити закон про доступ до публічної інформації пропонують деякі народні обранці. Якщо їхні ініціативи підтримає більшість, чиновникам буде дозволено не відповідати на запити громадян, подані в неналежній формі, а сама процедура стане значно складнішою. Публікація має заголовок «Запити без відповідей».

Цього місяця вперше в історії України уряд виділив 33,2 мільйона гривень на закупівлю ліків для людей, хворих на гепатит. Це мало стати першою державною закупівлею МОЗ ліків для людей з таким діагнозом. Однак відразу ж почали лунати звинувачення на адресу міністерства в корупції та відсутності тендеру для постачальників препарату. Чи насправді це так з’ясовували журналісти газети «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG