Доступність посилання

ТОП новини

Сергій Власенко: «Репресії влади поширюються й на захист Тимошенко»


Київ – Репресії теперішньої влади поширюються не лише на Юлію Тимошенко, але й на захист лідера партії «Батьківщина». Про це журналістам заявив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко. Посилаючись на неназвані джерела в Службі безпеки України, він стверджує, що проти захисників Юлії Тимошенко – Олександра Плахотнюка та Миколи Титаренка – у спецслужбі отримали вказівку сфабрикувати кримінальні справи. У свою чергу народний депутат фракції Партії регіонів Вадим Колісниний характер, а посилання на неназвані джерела – лише спроба уникнути відповідальності за поширення неправдивої інформації і зайвий раз нагадати про себе.

За словами екс-депутата фракції «Батьківщина» Сергія Власенка, захисники екс-прем’єра України Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк та Микола Титаренко не займаються політичною діяльністю, а є «чистими» адвокатами. Сергій Власенко також переконаний, що така ситуація свідчить про розширення репресій з боку влади.

На сьогоднішній день репресії влади розповсюджуються не лише на Юлію Тимошенко. Вони розповсюджуються й на людей, які здійснюють захист Юлії Тимошенко
Сергій Власенко
«Від співробітників Служби безпеки України ми отримали інформацію, якій ми довіряємо на 100%, про те, що проти Олександра Плахотнюка, який є захисником Тимошенко, найближчим часом будуть відкриті кримінальні справи. Аналогічна ситуація відбувається зі ще одним членом команди захисту – Миколою Титаренком. Тому на сьогоднішній день репресії влади поширюються не лише на Юлію Тимошенко. Вони поширюються і на людей, які здійснюють захист Юлії Тимошенко», – наголосив Сергій Власенко, захисник Юлії Тимошенко.

«Новий КПК дає можливості проводити і гласні, і негласні слідчі дії»

У свою чергу адвокат Олександр Плахотнюк заявив Радіо Свобода, що від самого початку, коли став захисником лідера «Батьківщини», не мав ілюзій з приводу того, що будуть прослуховуватися його телефонні розмови й робитися інші речі, і що він до цього був готовий. Що ж стосується можливої фабрикації кримінальної справи проти нього, то Олександр Плахотнюк, вважає, що із набуттям чинності нового Кримінально-процесуального Кодексу України, можливості різних спеціальних служб суттєво розширилися.

«Новий КПК дає можливості проводити і гласні і негласні слідчі дії. Грубо кажучи, якщо буде в реєстр внесена якась заява навіть відносно особи, ця особа і знати не буде. Можуть і рік, і два роки проводитися слідчі дії і гласні, і негласні. Тобто, офіційно прослуховуватися телефонні розмови, зніматися інформація з інших каналів зв'язку. Можуть проводитися негласні обшуки, як в житловому приміщенні, так і в офісних приміщеннях. Тому я не можу впевнено стверджувати що таке відбувається, не можу і стверджувати впевнено, що немає таких дій, але можливості такі є», – зауважує Олександр Плахотнюк. Він також зазначає, що є законослухняним громадянином і старається не давати приводу для сумнівів у цьому.

У свою чергу народний депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесниченко вважає заяву Сергія Власенка політичною. На його думку, посилаючись на неназвані джерела, Власенко у такий спосіб намагається уникнути відповідальності.

Це не більше, не менше, ніж політична заява з намаганням знову привернути до себе, коханого, увагу
Вадим Колесніченко
«Він постійно на щось посилається, тому що потім треба буде ж відповідати за поширення неправдивої інформації в суді. А так він посилається на якісь джерела. Хай вказує прізвища, ім'я, по-батькові, і ми тоді будемо розуміти, хто фабрикує справу, а так усе це дурня…Це не більше не менше ніж політична заява з намаганням знову привернути до себе, улюбленого, увагу», – обурюється Вадим Колесниченко.

Свого часу Сергій Власенко, посилаючись на «неназвані джерела», попереджав про наміри влади позбавити його депутатського мандата як захисника Юлії Тимошенко. Через деякий час такі побоювання справдилися.

На даний час Радіо Свобода не вдалося отримати офіційний коментар СБУ стосовно заяви Сергія Власенка.
XS
SM
MD
LG