Доступність посилання

ТОП новини

У міліції визнають, що «Беркут» застосував сльозогінний газ біля Київради


Сутички опозиційних активістів із «Беркутом» сьогодні під Київрадою
Сутички опозиційних активістів із «Беркутом» сьогодні під Київрадою
Керівник Головного управління МВС України в Києві Валерій Коряк визнав, що сьогодні під час сутичок біля Київради працівники міліції один раз застосували сльозогінний газ.

За поясненням Коряка, це відбулося тоді, коли натовп затягнув до себе бійця «Беркута» і почав його бити.

«Працівника затягнули в натовп і почали бити. Тому газ був застосований. Працівника повернули назад. Масового застосування газу не було», – заявив керівник київської міліції.

Він пообіцяв, що керівництво міліції також вивчить дії своїх працівників, і в разі, якщо будуть виявлені порушення щодо їхнього ставлення і вчинків стосовно громадян, вони будуть притягнуті до відповідальності.

Відповідаючи на запитання, чому народних депутатів не пропускали до будівлі КМДА, керівник управління сказав: «Я нікому таких вказівок не давав. Ми розберемось, чого їх не пускали і хто не пускав».

Водночас Коряк зауважив, що працівники міліції через гучномовець повідомляли, що сьогодні вхід до будівлі КМДА здійснюється не через центральні двері, а через двері приймальні для громадян.

Опозиційні партії вивели своїх прихильників під стіни Київради на знак протесту проти проведення її засідання і з вимогою виборів у Києві.

Під час акції сталися сутички активістів із представниками «Беркута», які охороняли будівлю мерії. Опозиціонери заявляли про застосування беркутівцями сльозогінного газу, але в міліції ці заяви заперечували.
XS
SM
MD
LG