Доступність посилання

ТОП новини

Не вщухають звинувачення у шпигунстві на адресу США


В Брюсселі відбуваються наради лідерів 28 країн Європейського Союзу. Серед обговорюваних тем є звинувачення на адресу Агентства національної безпеки США, що воно перевіряло телефонні розмови, які зі свого мобільного телефона вела канцлер Німеччини Анґела Меркель.

У четвер вранці міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле викликав посла США для обміркування цієї проблеми. Зустріч з послом Джоном Емерсоном відбудеться в пізніших годинах.

У телефонній розмові в середу президент Барак Обама заявив канцлеру Меркель, що Сполучені Штати не ведуть і не вестимуть моніторингу її електронних зв’язків.

У заяві Білого дому сказано, що обоє лідерів погодились посилити їх співпрацю у галузі розвідки, щоб захищати безпеку обох країн та їх союзників, а також приватність їх громадян.

Представник пані Меркель заявив, що вона дала ясно зрозуміти, що «такі практики вона вважає… повністю неприйнятними і однозначно їх осуджує».

Адміністрація президента Обами заперечує повідомлення ЗМІ про багато дій американської розвідки. Вона опинилася перед лицем величезної критики з приводу нових виявлень про ведення шпигунської діяльністі проти своїх союзників. Ці повідомлення пов’язані з таємними документами, які виявив колишній контрактник Агентства національної безпеки Едвард Сноуден.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG