Доступність посилання

ТОП новини

У Болгарії підтвердили батьківство знайденої у Греції дівчинки


Знайдена у Греції дівчинка, фото поліції Греції
Знайдена у Греції дівчинка, фото поліції Греції
У Болгарії повідомили сьогодні, що аналізи ДНК підтвердили, що ромське подружжя з цієї країни є біологічними батьками дівчинки, знайденої минулого тижня в ромському таборі у Греції.

Мати дівчинки, яка вчора заявляла, що готова забрати дівчинку до себе, нині перебуває під слідством, що має з’ясувати, яким чином її дитина опинилася у Греції, і розслідувати повідомлення, що дитину, можливо, продали.

Сама 35-річна Саша Русева, яка має ще десять інших дітей, і п’ять із них так само біляві, як і знайдена у Греції дівчинка, заперечує, що отримала за неї гроші. Вона заявляла, що дійсно народила дівчинку під час перебування на заробітках у Греції «кілька років тому», але мусила лишити дитину там, бо не могла доглядати її.

У Греції поліція на початку тижня звинувачувала у викраденні білявої зеленоокої дівчинки віком приблизно чотирьох-шести років подружжя ромів, у якого дитина жила в ромському таборі в місті Фарсала, де її й виявили під час поліційної операції минулого тижня. Аналізи ДНК підтвердили, що ні це подружжя, ні будь-хто інший із ромів табору не могли бути її батьками. Роми, які опікувалися нею, заявляють, що дитину віддала їм на виховання її біологічна мати, яка не могла виростити дівчинку сама.

Повідомлення про цю дівчинку, відому на ім’я Марія, викликало гучний відгук, зокрема, тисячі телефонних дзвінків із усього світу до притулку в Афінах, де нині перебуває дитина, від людей, які, у свою чергу, шукають своїх зниклих дітей.
XS
SM
MD
LG